Με την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την υγεία μας και την συνεχώς διευρυνόμενη περιέργεια με το τι μπαίνει μέσα στο φαγητό μας, αναπτύσσεται μία τάση του να επιλέγουμε τοπικούς παραγωγούς, προϊόντα ελευθέρας βοσκής και οργανικά τρεφόμενα ή και καλλιεργημένες τροφές.
Oι ντόπιες και σπιτικές καλλιέργειες όλο και αυξάνονται ανάμεσα σ΄ ανθρώπους που έχουν ένα μικρό κομμάτι γης και περιορισμένους χρηματικούς πόρους, όπου μαζί με τη προσωπική τους εργασία παράγουν προβλεπτές ποσότητες για τους ίδιους. Κάποιοι φυτεύουν στα ίδια τα μπαλκόνια τους, στα περβάζια, ακόμα και κάθετα, ώστε να αξιοποιήσουν όσο πιο πολύ χώρο μπορούν.
Καμπάνιες όπως αυτή του «Φυτέψτε Φαγητό, όχι Γκαζόν» και «Κατάληψη Μονσάντο», ενθαρρύνουν τον κόσμο να λάβει ενεργό ρόλο ως προς την υγεία του και το τι τρώει.
Αυτές οι ακτιβιστικές εκροές λειτουργούν σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο, του ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε τι βάζουμε στο στόμα μας και στο τραπέζι μας. Με το να γίνουμε πιο ενεργοί στις διατροφικές μας επιλογές, μπορούμε να έχουμε το πάνω χέρι στην υγεία μας και την ποιότητα ζωής μας συνολικά.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να καλλιεργείς την δική σου τροφή. Γλυτώνεις χρήματα, αυξάνεις τη διαθεσιμότητα και την ευκολία (πας μέχρι την αυλή ή τον κήπο σου αντί για το σουπερμάρκετ), πιο εύγευστο φαγητό και πιο ασφαλής φαγητό μιας και δεν είναι ποτισμένο με φυτοφάρμακα και άλλα χημικά.
Όλο και περισσότερος κόσμος ανοίγει το νου του σε φυσικά κατεργαστικές μεθόδους. Για πολλούς είναι μια κοινή εμπειρία, πως οι γιατροί θεραπεύουν συμπτώματα αντί για την ίδια την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα. Για παράδειγμα, όταν μια ασθένεια έχει τις ρίζες της σε μια χρόνια φλεγμονή, οι γιατροί γενικά δεν εστιάζουν στη διατροφή του ατόμου και δεν θεωρούν πως τα φαγητά που καταναλώνει το άτομο μπορούν να προσθέσουν στην αυξανόμενη αιτία της φλεγμονής στο σώμα.
Όλο και περισσότερες έρευνες βγαίνουν στην επιφάνεια που υποστηρίζουν την ανθίζουσα πεποίθηση πως τα φυσικά προϊόντα μπορούν να θεραπεύσουν ένα σωρό προβλήματα υγείας. Πολλοί ήδη γνωρίζουν πως η κάνναβη μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο, ακόμα και το εκχύλισμα σταφυλιού έχει πρόσφατα δείξει υψηλότερες επιδόσεις απ’την χημειοθεραπεία στην καταστροφή και την καταστολή ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο. Η τάση που επικρατεί στις ιατρικές πρακτικές για την θεραπεία πολλών ειδών καρκίνου φαίνονται να είναι πιο θανατηφόρες πάρα βοηθητικές, με τις κοινές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία να είναι αναποτελεσματική στις 97% των περιπτώσεων. Τα σώματα μας έχουν έμφυτους μηχανισμούς αυτοίασης – όταν έχουμε κάποια μόλυνση, ή όταν αυτοθεραπευόμαστε, όμως χρειαζόμαστε τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες για να αυτοθεραπευτούμε.
Όταν επιλέγουμε θεραπευτικές μεθόδους, θα πρέπει να ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όπως και να εξετάζουμε τις αντιδράσεις ανθρώπων και καταναλωτών. Πάντα να εξετάζετε διάφορες πηγές πριν τη λήψη κάποιας απόφασης ή επιλογής ιατρικής θεραπείας. Αν είναι εφικτό, μιλήστε με κάποιο Φυσικοπαθητικό ιατρό πριν την έναρξη όποιας φυσικής θεραπείας, ώστε να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την αξιοπιστία που υπόσχεται η θεραπεία.
Εναλλακτικές Λύσεις Αντί για Σουπερμάρκετ
Η αγορά της ντόπιας γεωργίας- τοπικών παραγωγών αυξάνεται σε πολλά σημεία του κόσμου σήμερα και επιτρέπει σε άτομα ν΄ αγοράζουν τα τρόφιμα τους απ’ευθείας απ΄ τους αγρότες σε τοπικά σημεία. Αυτό δίνει στους καταναλωτές το επιπλέον πλεονέκτημα μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των προϊόντων, μιας και τα τρόφιμα υπομένουν μικρότερες αποστάσεις, λιγότερο χειρισμό, λιγότερο χρόνο αποθήκευσης, λιγότερη ψύξη, είναι πιο φρέσκα και υπάρχει καλύτερη ποικιλία. Η αύξηση των τοπικών παραγωγών και αγορών βοηθάνε στο να κρατηθούν οι κοινωνικοί δεσμοί, συνδέοντας αστικούς πληθυσμούς και αγροτικές περιοχές με αμοιβαίες ικανοποιητικές εθελοντικές ανταλλαγές.
Καλλιέργησε το Μόνος σου
Καλλιεργώντας τη δική σου τροφή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και με λίγη σκληρή δουλειά για την προετοιμασία του εδάφους, και λίγα χρήματα για σπόρους, μπορείς να αρχίσεις να καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά στο σπίτι. Κάποιοι άνθρωποι με πολύ λίγο χώρο κατέληξαν στο να δημιουργούν ωφέλιμο χώρο με την κάθετη καλλιέργεια.
Αν δεν έχεις το χώρο να καλλιεργήσεις έξω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και υπολείμματα τροφών στο πρεβάζι σου. Μόνο θυμήσου πως η ποιότητα των υπολειμμάτων θα καθορίσει και την ποιότητα της επαναβλάστησης, και υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να ξαναφυτρώσουν από υπολείμματα που συνήθως πετιούνται.
Πηγή: awakengr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου