Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τι είναι η Γανοθεραπεία και τα 5 στάδια της



Η καλή διατροφή και η αποτοξίνωση αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της συνολικής ανθρώπινης ευεξίας. Ενώ υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι αποτοξίνωσης, η σημερινή ανάρτηση έχει σκοπό να παραθέσει τα πλεονεκτήματα της γανοθεραπείας καθώς και τα πέντε στάδια δράσης της.
Η γανοθεραπεία (ganotherapy) είναι μία εναλλακτική θεραπεία, η οποία βασίζεται στο κόκκινο μανιτάρι Ganoderma Lucidum, το οποίο παρουσιάζει τον εξής μοναδικό συνδυασμό: εκτός από εξαιρετικό προσαρμογόνο βότανο ανήκει και στην κατηγορία των φαρμακευτικών μανιταριών.

Χρησιμοποιείται ιατρικώς για περισσότερα από 2.000 χρόνια ενώ στην αρχαιότητα ήταν προνόμιο της κινέζικης βασιλικής οικογένειας και όχι των κοινών ανθρώπων. Ωστόσο, σήμερα η γνώση και η πρακτική δεν είναι πλέον μυστικό του παλατιού αλλά είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής προόδου, κατέστη δυνατή η καλλιέργεια του μανιταριού σε ευρεία κλίμακα και το Γανόδερμα είναι πλέον διαθέσιμο σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Λαμβάνεται σε ατόφια μορφή (κάψουλες ή σκόνη) ενώ επικουρικά χρησιμοποιούνται και τα ενισχυμένα με Ganoderma Lucidum ροφήματα (camellia sinensis, σόγια, καφές). 



H γανοθεραπεία είναι ιδιαίτερα εδραιωμένη στην ανατολική ιατρική και σταδιακά "κεντρίζει" το ενδιαφέρον του δυτικού κόσμου με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο εξής:

Οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εκάστοτε μεθόδους αποτοξίνωσης που έχουν υιοθετήσει γιατί συνήθως είναι μη πρακτικές ή χρονοβόρες ή επίπονες ή βασίζονται σε ακριβές & δυσεύρετες πρώτες ύλες. 

Με την γανοθεραπεια αυτό ανατρέπεται πλήρως γιατί είναι ιδιαίτερα απλή, εύκολη, γρήγορη, οικονομική αλλά πάνω από όλα ιδιαίτερα αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες. Το τελευταίο οφείλεται κυρίως στην προσαρμογόνο δράση που εμφανίζει το Γανόδερμα.

Με λίγα λόγια, η γανοθεραπεία χρησιμοποιείται για αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο. Για να κατανοηθεί πλήρως πόσο σημαντικό είναι αυτό, χρειάζεται να ληφθούν υπ'όψιν τα εξής: 

Τα κύτταρα είναι τα δομικά στοιχεία του σώματος : 
- Εάν τα κύτταρα είναι υγιή, τότε και το σώμα είναι υγιές
- Εάν τα κύτταρα νοσούν, τότε και το σώμα νοσεί. 



Συνεπώς, είναι ζωτικής σημασίας τα κύτταρα να είναι υγιή, δηλαδή συνεχώς ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΜΕΝΑ (απομάκρυνση ανεπιθύμητων & επιβλαβών στοιχείων). Αυτό με την σειρά του επιτρέπει την εξισορρόπηση και την ομαλοποίηση των λειτουργιών των επιμέρους οργάνων, το οποίο έχει φυσικό επακόλουθο τον καθαρισμό, την τόνωση και την αναγέννηση του ανθρώπινου οργανισμού. Τότε, το σώμα μας είναι ικανό να "πολεμήσει" αποτελεσματικότερα τις διαταραχές που εμφανίζονται αλλά και να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης γιατί καθυστερεί τον φυσιολογικό εκφυλισμό των οργάνων.

Το Γανόδερμα είναι ένα «εργαλείο» και μία μέθοδος φυτικής αποτοξίνωσης, η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο και την διαδικασία της αποτοξίνωσης όπως την ξέρατε μέχρι σήμερα.

Οι, δε, ονομασίες που έχουν δοθεί στο Γανόδερμα είναι χαρακτηριστικές:
  - Γανόδερμα: ετυμολογικά σημαίνει λαμπερό δέρμα, από τις ελληνικές λέξεις γανός (=λαμπερός) και η λέξη δέρμα (derma)
  - Reishi: στην Ιαπωνία σημαίνει "δέκα χιλιάδων ετών μανιτάρι"
  - LingZhi: στην Κίνα σημαίνει "μανιτάρι της Αθανασίας"
  - επίσης, είναι ευρέως γνωστό και ως "ο βασιλιάς των βοτάνων" 

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ



- Στον οργανισμό, όλα τα ενεργά στοιχεία που έχει το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ δρουν συνεργικά (συντονισμός) για να επαναφέρουν τη συνολική υγεία, το οποίο είναι και η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η γανοθεραπεία. 

- Το Γανόδερμα, όταν καταναλώνεται συχνά, φθάνει σε όλα τα κύτταρα του σώματος λόγω της μοναδικής του ιδιότητας να είναι προσαρμογόνο. Κατόπιν, πέντε στάδια για την βελτίωση της υγείας λαμβάνουν χώρα. Όλα τα στάδια ξεκινάνε μαζί αλλά το καθένα έχει την δική του διάρκεια.

ΠΡΩΤΟ στάδιο στην Γανοθεραπεία: Η Σάρωση



1. Αυτό είναι απλώς ένα διαγνωστικό στάδιο που συμβαίνει μέσα σε 6 εβδομάδες από την ημέρα που ξεκίνησε η γανοθεραπεία και διαρκεί 5 με 7 ημέρες.

2. τα κύτταρα ελέγχονται για τοξίνες και αδράνεια. Οι περισσότερες από τις κυτταρικές βλάβες υποδεικνύονται από ενδείξεις σε εξωτερικά και εσωτερικά όργανα π.χ. μάτια, ούρα κτλ. 

3. το γανοδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) βοηθάει στην ανίχνευση κρυμμένων ασθενειών και προχωράει στην εξισορρόπηση των σωματικών λειτουργιών.

4. από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο σώμα, μπορούμε να εντοπίσουμε την περιοχή που χρειάζεται θεραπεία. Αυτό είναι γνωστό ως «αποτέλεσμα της σάρωσης» που έχει το γανοδερμα των 90 ημερών (RG).

5. To RG έχει το ευρύτερο πεδίο σάρωσης γιατί περιέχει όλα τα φυσικά στοιχεία που έχει το Γανοδερμα (υδατοδιάλυτα, οργανικά διαλυτά και πτητικά ).

ΔΕΥΤΕΡΟ στάδιο στην Γανοθεραπεία: Καθαρισμός - Αποτοξίνωση (1 έως 30 εβδομάδες)



1. Το σώμα μέσω του απεκκριτικού συστήματος, το οποίο ενεργοποιείται από το Γανόδερμα, απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και βλαβερές τοξίνες (ουρικό οξύ, αυξημένη χοληστερόλη - λίπος και συσσώρευση χημικών) 
Μεταξύ των βοτάνων, το γανοδερμα των 90 ημερών (RG) έχει την ισχυρότερη επίδραση στην αφαίρεση αυτών των τοξινών.

2. οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μας με:
       α. την εφίδρωση
       β.  την ούρηση και τα κόπρανα
       γ.  Πύον, εξανθήματα, φλέγμα και αποβολή βλέννας

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, ίσως νιώσετε δίψα και ότι το σώμα σας είναι ζεστό. Αυτό είναι σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο νερό για την απομάκρυνση των τοξινών. Αυξήστε την κατανάλωση νερού.

ΤΡΙΤΟ στάδιο στην Γανοθεραπεία: Ρύθμιση (1 έως 12 μήνες) 



1. Εξισορροπητικό αποτέλεσμα για να αποκατασταθεί η λειτουργία τους σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα.

2. Πολλές αντιδράσεις μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Μην ανησυχείτε γιατί αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα αποθεραπεύεται.

3. Συνεχίστε να καταναλώνετε το γανόδερμα.

4. Έαν η αντίδραση είναι πολύ έντονη, μειώστε τη δοσολογία.

5. Μετά το πέρας της αντίδρασης, επαναφέρετε την κανονική δοσολογία.

6. Εάν η αντίδραση επανέλθει, συνεχίστε με την ίδια δοσολογία, μην ελαττώσετε.

ΤΕΤΑΡΤΟ στάδιο στην γανοθεραπεία: Αναδόμηση (6 έως 24 μήνες) 



1. Σε αυτήν την φάση, τα μέρη του σώματος που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή ζημιές, επουλώνονται και αναδομούνται.

2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της σωματικής δύναμης, και της ψυχικής ηρεμίας.

3. εφοδιασμός του σώματος με βασικά στοιχεία π.χ. τριτερπενοειδή για την αποκατάσταση της λειτουργίας του.

ΠΕΜΠΤΟ στάδιο στην γανοθεραπεία: Αναζωογόνηση - ανάπλαση (1 έως 3 έτη)



1. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της κατανάλωσης του γανοδέρματος.

2. Είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο το οποίο έχει αναζωογονητική επίδραση (αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης, της σωματικής δύναμης και της ηρεμίας του νου).

3. Η οξείδωση των κυττάρων εμποδίζεται και η γήρανση των κυττάρων καθυστερείται. Το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα.

Όποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες και πληροφορίες εδώ: http://www.gano-therapy.gr/51-epsilonpiiotakappaomicroniotanuomeganu943alpha.html




- Το εγχειρίδιο του Dr. Lim, Ph. D. για την γανοθεραπεία, περιλαμβάνει πρωτόκολλα γανοθεραπείας (σελίδες 18 έως 22) για πολλές σωματικές παθήσεις και διαταραχές.

Πηγή: gano-therapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου