Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

7 Τεχνικές Συγχώρεσης!"Η συγχώρεση δεν είναι ένα ζήτημα για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο.
Είναι ένα ζήτημα του να κάνεις το σωστό πράγμα.”
Master Choa Kok Sui 

Μιλώντας για τη συγχώρεση και τα ευεργετήματα της, χρειάζεται επίσης να συζητήσουμε πώς να συγχωρούμε! 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ξέρουν για τη συγχώρεση, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να συγχωρούν! Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχωρούμε και να ξεχνάμε και να προχωράμε, ειδικά εάν τα αποτελέσματα του δυσμενούς γεγονότος είναι ιδιαίτερα καταστροφικά για τη ζωή ενός ατόμου, για το γάμο ή την οικογένεια. Μικρός ή μεγάλος, μηδαμινός ή μαζικός, το κλειδί είναι να ξέρουμε πώς να συγχωρούμε και να είμαστε ικανοί να απαλλαγούμε από το θυμό και το πόνο από το σύστημα μας για να απελευθερωθούμε. Αλλιώς, μπορεί να στερέψουμε μακροπρόθεσμα... 

Στη πραγματικότητα υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πώς να συγχωρούμε και μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα δυσμενή γεγονότα και να συνεχίσουμε να ζούμε και να αγαπάμε. 

Πώς να συγχωρείτε; Μέθοδος 1 

Αυξήστε την αγάπη Συχνά εστιαζόμαστε τόσο πολύ στα προβλήματα και στις διαφορές που ξεχνάμε πολλές από τις καλές στιγμές που περάσαμε με τους φίλους μας, τα μέλη της οικογένειας και τους συναδέλφους. Έτσι, αντί να νιώθουμε χαρούμενοι και ευγνώμων, συχνά νιώθουμε δυσαρεστημένοι. 

Πολλές φορές, πληγωνόμαστε από τους αγαπημένους μας και τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας παρά από τους ξένους, και ο λόγος είναι οι στενές επαφές που έχουμε μαζί τους. 

“Όταν δυο άνθρωποι αλληλεπιδρούν στενά, υπάρχει προστριβή. Το λιπαντικό είναι η Αγάπη-υπό τη μορφή Σκέψεων Αγάπης, Συναισθημάτων Αγάπης, Λέξεων Αγάπης και Ενεργειών Αγάπης.”      
Master Choa Kok Sui 

Σημαίνει ότι προστριβές, διαφωνίες και διενέξεις είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σε κάθε σχέση. Πώς να συγχωρείτε;! Αυξήστε την αγάπη! 

Όταν υπάρχει αγάπη, θα υπάρχει περισσότερη ειλικρίνεια, περισσότερη θυσία και περισσότερη συγχώρεση. 

Σκεφτείτε το τρόπο που χειρίζεστε τα παιδιά όταν κάνουν λάθη. Δεν θυμώνετε πολύ γιατί τα αγαπάτε τόσο πολύ. Έτσι, εάν επεκτείνουμε αυτή την αγάπη προς όλα τα μέλη της οικογένειας, φίλους και συναδέλφους, δεν θα είμαστε τόσο πολύ θυμωμένοι και ενοχλημένοι όταν κάνουν λάθη και ο λόγος είναι η ενέργεια αγάπης που λειτουργεί ως λιπαντικό. 

“ Δεν μπορείς να συγχωρείς χωρίς αγάπη.”    
Maya Angelou 

Πώς να συγχωρείτε; Μέθοδος 2 

Σκεφτείτε τον Εαυτό σας στη Θέση του Άλλου Χρειάζεται να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα και κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος. 

Έτσι όλοι μας κάνουμε λάθη και στη πραγματικότητα τα λάθη είναι μέρος της ζωής και της εξέλιξης. Μην κάνετε μεγάλη φασαρία όταν εσείς ή οι άλλοι κάνουν λάθη. Απλά μάθετε πώς να συγχωρείτε! 

Χωρίς λάθη πώς μπορούμε να μάθουμε τα διδάγματα μας και να μεγαλώσουμε?! Λάθη είναι βέβαιο ότι θα συμβούν αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθετε από αυτά και να μην κάνετε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. 

Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή πληγώνεστε ή έχετε μια διένεξη πριν αντιδράσετε αμέσως, περιμένετε μια στιγμή και σκεφτείτε την κατάσταση από διάφορες οπτικές γωνίες. Προσπαθήστε να αναλύσετε γιατί το άτομο συμπεριφέρεται έτσι, ποια θα μπορούσαν να είναι τα προβλήματά του, γιατί νιώθετε θυμωμένος και ποια θα ήταν η σωστή ενέργεια και πως να συγχωρείτε. 

Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου. 
Συχνά οι άνθρωποι που πληγώνουν συνέχεια τους άλλους είναι αδύναμοι εσωτερικά και έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Προσπαθήστε να συμπάσχετε μαζί τους. 

Και καταλάβετε ότι αντιδρώντας στη μέση μιας διαφωνίας δεν θα βοηθήσει τη κατάσταση δεδομένου ότι ο καθένας λειτουργεί σε συναισθηματικό επίπεδο. Εξηγώντας και προσπαθώντας να πείσετε για τις ενέργειές σας δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ηρεμήσετε την κατάσταση και να περιμένετε για τη κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε για το θέμα όταν και οι δυο είστε ήρεμοι και άγρυπνοι. Τη στιγμή που αναλύσατε τη δυσμενή εμπειρία και μάθατε τα διδάγματα, ξεχάστε το και προχωρήστε! 

Πώς να συγχωρείτε; Μέθοδος 3 

Απελευθερώστε το θυμό Μερικές φορές παρά του ότι σκέφτεστε, αναλύετε και πείθετε το εαυτό σας να καταλάβει, να συγχωρέσει και να ξεχάσει το γεγονός του παρελθόντος, ακόμη νιώθετε θυμωμένοι μέσα σας. Πώς να συγχωρείτε όταν νιώθετε ακόμη θυμωμένοι?! Χωρίς να απελευθερώσετε το θυμό και όλα τα αρνητικά συναισθήματα, η συγχώρεση δεν θα ολοκληρωθεί. 

“ Έχετε την ελευθερία να βυθιστείτε στη λάσπη ή να Αγαπήσετε ξανά, να Ζήσετε και να είστε Ευτυχείς!“       
Master Choa Kok Sui 

Για να απελευθερωθείτε από το συναίσθημα του πόνου ή του θυμού υπάρχουν τεχνικές διαθέσιμες. 

Μια από τις τεχνικές είναι να γράψετε ένα γράμμα στον παραβάτη ή απλά ένα γράμμα περιγράφοντας την κατάσταση και τα συναισθήματα σας και να το σκίσετε ή να το κάψετε όταν τελειώσετε. 

Με τη διαδικασία της γραφής του γράμματος, ο θυμός και η δυσαρέσκεια σας θα απελευθερωθούν με τη μορφή των λέξεων. Καίγοντας το γράμμα, στη συνέχεια, εσείς, βασικά, καθαρίζετε ή εξαγνίζετε το σύστημα σας από τέτοιες ενέργειες. 

Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε πιο ανάλαφρος, ευτυχισμένος και ανακουφισμένος. 

Πώς να Συγχωρείτε; Μέθοδος 4 

Χρησιμοποιείστε τη Τεχνική του Λευκού Πίνακα Μερικές φορές κάποιες σχέσεις είναι τόσο δύσκολες που το να εξασκείς τη συγχώρεση μοιάζει πολύ δύσκολο. Έτσι, πώς να συγχωρούμε σε αυτές τις περιπτώσεις; 

Αυτές οι δύσκολες σχέσεις είναι συχνά το αποτέλεσμα των καρμικών εμπλοκών και μεταφέρονται από προηγούμενες ζωές στη τρέχουσα ζωή. 

“Θυμός και μίσος ενώνουν τους ανθρώπους μαζί! Όταν μισείτε κάποιον, δημιουργείται μια Ενεργειακή Σύνδεση με το άτομο. Αλυσοδένεστε στο άτομο και η Ψυχή σας μπλέκεται με αυτό το άτομο.Εάν θέλετε να είστε ελεύθεροι, πρέπει να Συγχωρείτε τους ανθρώπους. “ 
Master Choa Kok Sui 

Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να συγχωρούνται συνειδητά ξανά και ξανά, έως ότου δεν υπάρχει πια θυμός και δυσαρέσκεια, προς αυτούς, μέσα σας. 

Υπάρχουν πολλές απλές τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πως να συγχωρούμε σε αυτές τις καταστάσεις, όπως ο Λευκός Πίνακας που διδάχθηκε από τον Master Choa Kok Sui. 

Η Τεχνική του Λευκού Πίνακα, που είναι μέρος του σεμιναρίου της Pranic Ψυχοθεραπείας, μας βοηθάει να ανακαλέσουμε και να σβήσουμε όλα τα αρνητικά περιστατικά στη ζωή μας και να τα αντικαταστήσουμε με θετικά. Μόλις η σκηνή και το συμβάν διαγράφονται από τη μνήμη μας και αντικαθίστανται με θετικά , θα νιώσουμε ελεύθεροι από μπλέξιμο, θυμό και δυσαρέσκεια και μπορούμε να βιώσουμε την εσωτερική ειρήνη και την ευτυχία. 

Πώς να Συγχωρείτε; Μέθοδος 5 

Εξασκηθείτε στη Δήλωση της Συγχώρεσης Για να έχουμε μια αρμονική και ειρηνική ζωή χρειάζεται να συγχωρούμε και να ζητάμε συγχώρεση αλλά το κλειδί είναι να συγχωρούμε τους άλλους πριν ζητήσουμε να μας συγχωρέσουν. 

Η δήλωση της Συγχώρεσης είναι μια πολύ δυνατή τεχνική, που διδάχθηκε από τον Master Choa Kok Sui, που μπορεί να μας βοηθήσει να συγχωρέσουμε τους ανθρώπους που μας πλήγωσαν και να απελευθερώσουμε τις αρνητικές ενεργειακές συνδέσεις που μας συνδέουν με αυτούς. 

Μπορείτε να οραματιστείτε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν, έναν κάθε φορά, και σιωπηλά πείτε μια σύντομη δήλωση για να τους συγχωρέσετε και να τους ζητήσετε συγχώρεση.Η όλη διαδικασία χρειάζεται να επαναληφθεί αρκετές φορές για ορισμένες μέρες έως ότου δεν υπάρχει θυμός και μίσος, προς αυτούς, μέσα σας. 

Εξασκώντας αυτή την απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική, μετά από λίγο θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε θυμό, δυσαρέσκεια και μνησικακία προς αυτό το άτομο πια και στη πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να νιώσετε αγάπη, υπομονή και καλοσύνη. 

Στο σεμινάριο Ενότητα με τον Ανώτερο Εαυτό συζητούνται και άλλες τεχνικές που εξηγούν πώς να συγχωρούμε τους άλλους ανθρώπους σε επίπεδο Ψυχής και να επιτύχουμε αρμονία και ειρήνη με όλους. 

Πώς να Συγχωρείτε; Μέθοδος 6 

Κάντε το Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές Ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές είναι μια πολύ δυνατή τεχνική που όχι μόνο σταδιακά ξεπλένει τις αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες από την αύρα, αλλά επίσης αναπτύσσει και δυναμώνει τα τσάκρα της Καρδιάς και της Κορώνας. 

Το τσάκρα της Καρδιάς είναι το κέντρο για τα Ανώτερα Συναισθήματα, συμπεριλαμβάνοντας την ειρήνη, την ευτυχία, την συμπόνια και την ανοχή. Όταν το τσάκρα της Καρδιάς ενεργοποιείται και το τσάκρα του Ηλιακού πλέγματος καθαρίζεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού θα νιώσετε περισσότερη αγάπη και καλοσύνη προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους. Είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές που όχι μόνο μας δείχνει πως να συγχωρούμε αλλά ακόμη κάνει την συγχώρεση κομμάτι της ζωής. 

Μακροπρόθεσμα, ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές βελτιώνει την ικανότητα σας να συγχωρείτε, να ξεχνάτε και να αγαπάτε τους ανθρώπους. 

“ Συγχωρούμε στο βαθμό που αγαπάμε.”    
Francois de La Rochefoucauld 

Γεμίζοντας την αύρα σας με ενέργειες αγάπης και ειρήνης, σας βοηθά, περαιτέρω, να έλκετε τους σωστούς ανθρώπους και περισσότερο ανθρώπους που αγαπούν, στη ζωή σας και ως εκ τούτου να βιώνετε πιο αρμονικές σχέσεις. 

Πώς να Συγχωρείτε; Μέθοδος 7 

Εφαρμόστε Pranic Ψυχοθεραπεία Σήμερα, η Pranic Ψυχοθεραπεία είναι μια από τις πιο προχωρημένες και αποτελεσματικές τεχνικές διαθέσιμες που ασχολείται με ψυχολογικά ζητήματα. Χρησιμοποιεί υψηλές συχνότητες ενέργειας για να διαλύσει και να αφαιρέσει όλες τις αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες από την αύρα σας και τα τσάκρα σας και μετά τις γεμίζει με τις ενέργειες της αγάπης και της ειρήνης. Είναι επομένως ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να αφαιρείτε το θυμό και τη δυσαρέσκεια από την αύρα σας και να βελτιώνετε την ποιότητα των σχέσεων σας. 

Εάν δεν ξέρετε πώς να συγχωρείτε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν ή απλά δεν μπορείτε, εφαρμόστε ψυχοθεραπεία στον εαυτό σας. Δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά και πολύ αποτελεσματικό. 

Οι σχέσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα ενός χωρισμού μπορούν να σωθούν εφαρμόζοντας Pranic Ψυχοθεραπεία και στους δυο συντρόφους. 

“ Αληθινή συγχώρεση είναι όταν μπορείς να πεις, Σε ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία.” 

Πηγή: Rama Pranic Healing & Arhatic Yoga, drosostalida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου