Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης: Ολιστική Θεραπεία



Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια από τις πιο διαδεδομένες νόσους της εποχής μας, που επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλο και περισσότερων ανθρώπων.

- Νιώθετε μονίμως εξαντλημένοι και χωρίς όρεξη για δραστηριότητες;

- Το πρωί όταν ξυπνάτε νιώθετε ήδη κουρασμένοι και σκέφτεστε πότε θα έρθει η ώρα για να αναπαυθείτε;

- Έχετε συμπτώματα νοητικής σύγχυσης και αποδιοργάνωσης περισσότερο από 1-2 φορές το μήνα? Υποφέρετε από πόνους, κράμπες στα πόδια και τους νεφρούς και η λίμπιντο σας είναι μόνιμα κοιμισμένη;

- Νιώθετε ότι κάπου χάθηκε η όρεξη και το κέφι σας να απολαύσετε την περιπέτεια της ζωής;

Αν τα παραπάνω συμπτώματα επηρεάζουν μόνιμα ή περιοδικά τη ζωή σας τους τελευταίους έξι (6) μήνες, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση για να βοηθήσετε με αγάπη τον οργανισμό σας να ανακάμψει και τη ζωτικότητα σας να επανέλθει.



Η υπερδραστηριότητα, η πολύωρη καθιστική ή ορθοστατική εργασία, το καθημερινό στρες, η ελλιπής, πρόχειρη διατροφή, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου  παίζουνσημαντικό ρόλο στην κόπωση του οργανισμού, που συσσωρεύεται καθημερινά μέχρι του σημείου της πλήρους εξάντλησης.

Επίσης, η έλλειψη άσκησης, το ακατάλληλο μαγείρεμα και η ανεπαρκής μάσηση της τροφής επιδεινώνουν την κατάσταση.

Η γενική κόπωση προκύπτει επίσης ως αποτέλεσμα της χρόνιας υπογλυκαιμίας. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κορεσμένα λίπη όπως το κρέας, το τυρί και τα αυγά, κάνουν το πάγκρεας σφικτό και σκληρό, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εκκρίνει επαρκή ποσότητα γλυκαγόνης. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για την αύξηση του φυσιολογικού σακχάρου στο αίμα και εξισορροπητική ως προς τη δράση της ινσουλίνης. 



Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ζάχαρη, σοκολάτα, καφέ ή γλυκά γύρω στις 11.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα. Το πάγκρεας είναι τόσο συσταλμένο από τη χρόνια κατανάλωση ζωικών τροφών, που αδυνατεί να παράξει επαρκή ποσότητα γλυκαγόνης, με αποτέλεσμα το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα να πέφτει κάτω από το κανονικό. Το άτομο νιώθει έντονη φυσική και νοητική κόπωση και αναζητά καφέ ή ζάχαρη για να παράσχει στο σώμα μια γρήγορη αλλά τεχνητή πηγή γλυκόζης που κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο καθώς οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην απομύζηση του οργανισμού από όλα τα χρήσιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο κ.α.

Για άμεση και οριστική αντιμετώπιση της αιτίας που γεννά τη χρόνια κόπωση, σας προτείνουμε απλές διατροφικές και θεραπευτικές εφαρμογές που θα επαναφέρουν άμεσα τα επίπεδα της ενέργειας στο βέλτιστο:

Άσκηση:



Περπατήστε 15’ καθημερινά για να τονώσετε την καρδιακή σας λειτουργία, να αποβάλλετε τις τοξίνες της κούρασης και του στρες και να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος με πολύτιμο, φρέσκο οξυγόνο που θα ανανεώσει το σώμα, τον νου και την επιδερμίδα σας.

Διατροφή:



Τροποποιήστε ελαφρά τη διατροφή σας, αποφεύγοντας για μία (1) εβδομάδα το κρέας , το λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη. Η ευεξία που θα αισθανθείτε άμεσα θα σας βοηθήσει να απέχετε από αυτές τις ακραίες τροφές σε πιο μόνιμη βάση.
Βασίστε τη διατροφή σας σε μια ποικιλία 50% αναποφλοίωτων δημητριακών, 30 % εποχικών λαχανικών, 20% οσπρίων και 10% λευκού ψαριού, ξηρών σπόρων & καρπών και φυσικά εποχικών, φρέσκων φρούτων.

Αυτοθεραπεία:



- Απολέπιση με Ginger: Αντί για καθημερινά ζεστά ντους που λόγω προκαλούν διαστολή των πόρων του δέρματος και απώλεια πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων προτιμήστε μια καθημερινή θεραπεία απολέπισης και ενίσχυσης της κυκλοφορίας με καυτό νερό εμπλουτισμένο με χυμό από τζίντζερ. Γεμίστε στο μπάνιο μία μεγάλη κατσαρόλα με πολύ ζεστό νερό, τρίψτε στο τρίφτη ένα κομμάτι τζίντζερ με τη φλούδα του στο μέγεθος ενός αντίχειρα και στύψτε προσεκτικά μόνο το χυμό του μέσα στο καυτό νερό. Γδυθείτε και χρησιμοποιήστε μέσα στη ντουζιέρα το νερό με μια μικρή πετσέτα προσώπου για να κάνετε ένα δυνατό τρίψιμο σε όλο το πρόσωπο και το σώμα, βουτώντας την πετσέτα από τις άκρες μέσα στο νερό, στύβοντας και τρίβοντας δυναμικά πρόσωπο και σώμα. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στους ώμους, τις παλάμες, την περιοχή των νεφρών, το υπογάστριο και τα πέλματα.



- Θεραπευτικό ρόφημα γλυκών λαχανικών: Πρόκειται για ένα πολύτιμο φάρμακο για την οριστική θεραπεία της χρόνιας υπογλυκαιμίας. Επιλέγουμε μια ποικιλία γλυκών λαχανικών και συγκεκριμένα λάχανο, καρότο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα και κρεμμύδι. Κόβουμε κάθε λαχανικό σε μικρά κομματάκια και τοποθετούμε σε ξεχωριστά μπολ. Για κάθε μπολ λαχανικού υπολογίζουμε τρία (3) μπολ αναλογία νερού. Φέρνουμε το νερό πρώτα σε βράση και ρίχνουμε πρώτα το μπολ με το κρεμμύδι, αφήνουμε να βράσει για 5’ με ανοικτό καπάκι για να φύγει το αψύ άρωμα και στη συνέχεια ανά πέντε λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπολ λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για άλλα 20’. Σουρώνουμε το μείγμα και το κρατάμε σε γυάλινα βάζα, πίνοντας ένα φλυτζανάκι μικρό κάθε ημέρα στις 10.00 το πρωί και μεταξύ 16.00-18.00 το απόγευμα. Το ρόφημα διατηρείται για  μια εβδομάδα στο ψυγείο, οπότε φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και κάθε φορά ζεστάνετε την ποσότητα που θα πείτε ώστε το ρόφημα να είναι ζεστό. Τα θεραπευτικά του οφέλη θα σας εκπλήξουν.

Αναπνοή:



Βαθιά κοιλιακή αναπνοή: Αν θέλετε να εναρμονίσετε βαθιά τους μεσημβρινούς σας και να έχετε αυξημένα επίπεδα ενέργειας μέσα στην ημέρα μπορείτε να εφαρμόσετε την εξής πρακτική. Κάθε πρωί πριν φύγετε για την εργασία σας, όταν νιώθετε κούραση ή όταν έχετε να κάνετε μια σημαντική συνάντηση, συμφωνία, παρουσίαση: καθίστε στην καρέκλα σας με την πλάτη ευθυτενή, κλείστε τα μάτια, εισπνεύστε βαθιά, πιέζοντας τον αέρα προς τα κάτω στο υπογάστριο σας για έξι (6) χρόνους, κρατήστε για  τρεις (3) χρόνους και εκπνεύστε πλήρως για άλλους έξι (6) χρόνους. Πραγματοποιήστε από 3 μέχρι 7 κύκλους της βαθιάς κοιλιακής αναπνοής και δρέψτε τα υπέροχα θεραπευτικά, αντιγηραντικά οφέλη της άμεσης ανανέωσης και αναζωογόνησης.



Μαριάννα Χρυσικάκου
Πηγή: kissmygrass
           drosostalida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου