Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Και όμως υπάρχει κάτι καλύτερο απο το να κερδίσεις το τζόκερ



Τι θεωρείτε ότι είναι καλύτερο για την ψυχική μας υγεία μακροχρόνια; Η μετακόμιση σε περιοχή με πράσινο και μεγάλα πάρκα ή το να κερδίσετε το τζόκερ; Μία νέα βρετανική….
μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβάλλοντος & Ανθρώπινης Υγείας (ECRHH) του Πανεπιστημίου του Έξετερ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Science and Technology», σε αντίθεση με όσα ίσως πιστεύετε, δείχνει ότι η μετακόμιση σε αστική περιοχή που διαθέτει μεγάλα πάρκα, ασκεί θετική επίδραση στην ψυχική υγεία για περισσότερο καιρό απ' ό,τι το να κερδίσει κάποιος το τζόκερ.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, μία γενναία αύξηση μισθού ή ακόμα και το να κερδίσει κάποιος στα τυχερά παιχνίδια, ωφελούν την ψυχική υγεία για πεπερασμένο χρονικό διάστημα, από έξι μήνες έως ένα χρόνο.



Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, ακόμη και τρία χρόνια έπειτα από την μετακόμιση σε μία πιο «πράσινη» αστική περιοχή, η ψυχική υγεία των εθελοντών εξακολουθούσε να είναι καλύτερη συγκριτικά με πριν τη μετακόμιση.

Αντίθετα, η ικανοποίηση όσων πήραν αύξηση ή κέρδισαν μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια, έφθινε μετά από ένα χρόνο το πολύ.

Τα συμπεράσματα της νέας μελέτης ενισχύουν τα ευρήματα προγενέστερης, που συσχέτισε τη διαβίωση σε αστικές περιοχές με χώρους πρασίνου με λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

Πηγή: trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου