Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Πανέμορφη κατασκευή - Mια ζαρντινιέρα στο τραπέζι μου!Μια απλή και ωραία κατασκευή είναι ένα τραπέζι κήπου με ενσωματωμένη ζαρντινιέρα για παχύφυτα (και όχι μόνο...)!


Η ιδέα ανήκει σε 2 φανατικούς κηπουρούς του Σαν Φρανσίσκο που διατηρούν το δικό τους blog  {far out flora}, όπου καταγράφουν όλες τις εμπειρίες του από τον κόσμο των φυτών. Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας τραπέζι, τότε επιστρατεύστε τις ικανότητές σας στην ξυλουργική και ακολουθήστε τις  οδηγίες τους....

1. Πρώτο βήμα χαλάμε τις παλέτες στην βασική τους ξυλεία!!2. Περνούμε  τέσσερα πόδια τραπεζιού και τα δοκάρια της παλέτας δημιουργώντας την βάση 3. Με  τις σανίδες ετοιμάζουμε την πλάκα του τραπεζιού φτιάχνοντας και την ζαρντινιέρα με τις σανίδες. Ανοίγουμε και 2-3 τρύπες για να φεύγει το επιπλέον νεράκι. Πρώτα απλά ακουμπάμε και καρφώνουμε μετά!!4. Φυτεύουμε με λίγα χαλικάκια ή περλίτη, ελαφρόπετρα στον πάτο. Τα φυτά είναι παχύφυτα του γένους sedum..5. Τώρα καρφώνουμε και βάφουμε με λάδι συντήρησης ξύλου..Σημείωση Φυσικής Δράσης: Προτείνω να δοκιμάσετε αν το φτιάξετε, να τοποθετήσετε στο κέντρο ποικιλίες βοτάνων.. Φανταστείτε τα καλοκαιρινά βράδια που θα τρώτε στην αυλή σας, να ρίχνετε ρίγανη από το φυτό μπροστά σας..!


Πηγή: biokipos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου