Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παραδίνοντας τον εαυτό μας στη Ροή (Suzan Caroll / Suzanne Lie)



Κάθε στιγμή που παραδινόμαστε στη Ροή, η έννοια της Ολότητας επεκτείνεται. Βρισκόμαστε πάντοτε στη Ροή; Όχι. Θέλουμε να βρισκόμαστε στη Ροή; Για να είμαι ειλικρινής, θα πρέπει να απαντήσουμε “όχι ακόμα”. Για να γίνουμε πραγματικοί Κυρίαρχοι της Ενέργειας που είμαστε εκ φύσεως, πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός πως αν δεν βιώνουμε κάτι, τότε δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Όμως, η εξάσκηση μας κάνει τέλειους και καθώς αφηνόμαστε στη Ροή, μπορούμε σταδιακά να απελευθερώσουμε τη συνήθεια της σκληρής εργασίας και να την αντικαταστήσουμε με την γαλήνη και την χαρά του να επιτρέπουμε και να αποδεχόμαστε τη νέα μας ζωή.

Βρίσκοντας τη ροή

Οραματιστείτε τον εαυτό σας στην όχθη ενός ποταμού. Κοιτάξτε τα πόδια σας για να δείτε πού στεκόσαστε και μετά κοιτάξτε στο κέντρο του ποταμού για να βρείτε την Κεντρική Ροή.

Η πρόθεσή σας είναι να μεταβείτε στην Κεντρική Ροή. Πρέπει όμως πρώτα να βρείτε ένα άνετο και ασφαλές μέρος για να μπείτε στον ποταμό.

Με αργά βήματα περπατάτε κατά μήκος του ποταμού, ψάχνοντας για το τέλειο σημείο εισόδου. Πρώτα περπατάτε σε μια περιοχή που είναι γεμάτη μνήμες του παρελθόντος. Υπάρχει ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου, κάτι που μοιάζει με ντουλάπα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που τώρα πια έχουν μετατραπεί σε σκουπίδια.

Καθώς περνάτε αυτή την περιοχή, σκέφτεστε τα παλιά υπάρχοντά σας και τις πολύτιμες αντιλήψεις σας που είσαστε έτοιμοι να απελευθερώσετε ώστε να μπείτε στη Ροή.



Έπειτα βλέπετε μια ρουφήχτρα, η οποία αντιπροσωπεύει όλες τις φορές που κάνατε κύκλους χωρίς λόγο, όπως ένας σκύλος που κυνηγάει την ουρά του. Απελευθερώστε την αναζήτησή σας για το καλύτερο σημείο εισόδου και αποδεχθείτε τη γνώση πως όλα τα τέλεια πράγματα θα έρθουν σε εσάς όταν θα είσαστε έτοιμοι.

Καθώς περνάτε έναν απότομο γκρεμό, αναλογίζεστε την παλιά σας πεποίθηση περί περιορισμών. Αποφασίζετε να απελευθερώσετε τα φράγματα και τους περιορισμούς που εσείς έχετε τοποθετήσει, επειδή δεν ήσασταν έτοιμοι να αλλάξετε. Είσαστε έτοιμοι τώρα; Είσαστε έτοιμοι να αναλάβετε πλήρως την ευθύνη για την αλήθεια και να το παραδεχθείτε αν δεν είσαστε έτοιμοι;

Όταν νιώσετε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη Ροή, θα ανακαλύψετε  πως αμέσως μετά την πρώτη καμπή του ποταμού υπάρχει μια ήρεμη παραλία με μια γερή σχεδία να σας περιμένει να την ρίξετε στον ποταμό.

Χαλαρά και χωρίς δισταγμό, περπατάτε με θάρρος προς τη σχεδία και την ρίχνετε στον ποταμό. Καθώς αρχίζει να απομακρύνεται από την ακτή, πηδάτε επάνω της και αφήνεστε στο ταξίδι σας στην Ροή.

Ταξίδι στην Κεντρική Ροή



Καθώς κάθεστε αναπαυτικά πάνω στη σχεδία, βλέπετε πως κινείστε προς το κέντρο του ποταμού. Μια στιγμή όμως· απ’ ό,τι φαίνεται, περνάτε συνεχώς από το ίδιο σημείο του ποταμού.

Καθώς ανακαλείτε τα σύμβολα που σας οδήγησαν στο σημείο εισόδου στον ποταμό, συνειδητοποιείτε πως αυτό το τοπίο συμβολίζει τα προβλήματα στην ζωή σας που ασυνείδητα δημιουργείτε ξανά και ξανά, ώστε να μπορέσετε να τα θεραπεύσετε και τελικά να τα απελευθερώσετε. Πάρτε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε και να εξετάσετε την τωρινή σας πραγματικότητα.

Υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο ξεπετάγεται συνέχεια στη ζωή σας; Μπορεί να έχει άλλο πρόσωπο κάθε φορά, να εμφανίζεται υπό άλλες συνθήκες, εξακολουθεί όμως να είναι το ίδιο θέμα; Εισπνεύστε την ουσία του θέματος αυτού και απελευθερώστε την στην Ροή του ποταμού όταν εκπνεύσετε.

Μην προσπαθήσετε να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Πιστέψτε στον ΕΑΥΤΟ σας αρκετά ώστε να το παραδώσετε στην Ψυχή σας εκπνέοντάς το στην Ροή. Κάν’ τε το τώρα με τρεις μεγάλες, αργές, βαθιές αναπνοές.

Πρώτη αναπνοή:

Ο ποταμός μπορεί να φαίνεται ίδιος, ΕΣΕΙΣ όμως αρχίζετε να νιώθετε διαφορετικά.

Δεύτερη αναπνοή:

Ναι, φαίνεται να στρίβετε σε μια καμπή που είναι ίδια κι όμως κατά έναν περίεργο τρόπο είναι και διαφορετική.

Τρίτη αναπνοή:

Το τοπίο είναι τώρα διαφορετικό. Για την ακρίβεια, το ίδιο είναι και η σχεδία σας, η οποία μοιάζει τώρα με βάρκα.



Καθώς παίρνετε τον έλεγχο της βάρκας και βουτάτε γερά τα κουπιά στο νερό, η βάρκα γίνεται ένα μικρό ιστιοφόρο. Δεν χρειάζεται πια να κουράζεστε τόσο πολύ, πρέπει όμως να πάρετε την ευθύνη να ανοίξετε τα πανιά σας σωστά.

Διαβάζετε τα σημάδια αυτής της εικόνας και συνειδητοποιείτε πως αντιπροσωπεύει την συνειδητή σας δημιουργικότητα. Πρώτα έπρεπε να δουλέψετε σκληρά για να έχετε τον έλεγχο της μικρής σας ζωής, έπειτα η εργασία σας είχε αποτέλεσμα και επιτρέψατε στον αέρα να σας βοηθήσει σ την επιλεγμένη εργασία σας.

Τώρα το ιστιοφόρο σας γίνεται ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό σκάφος κι εσείς ο καπετάνιος του. Οραματιστείτε τον εαυτό σας στην τιμονιέρα του. Νιώθετε πανίσχυροι καθώς μπορείτε εύκολα να χειριστείτε το μεγάλο σκάφος. Νιώστε τη δύναμή σας όταν δίνετε οδηγίες στο πιστό σας πλήρωμα.

Όταν ο καιρός είναι γαλήνιος, ηρεμείτε στο τιμόνι, βλέπετε όμως μια καταιγίδα να δημιουργείται. Αναλαμβάνετε δράση και καθοδηγείτε το πλήρωμά σας να προετοιμαστεί για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τώρα, νιώστε τον άνεμο να γεμίζει τα πανιά σας. Επειδή είσαστε ένας γερός καπετάνιος σίγουρος για τον εαυτό του, τα πανιά σας είναι γυρισμένα σωστά και ο άνεμος σας δίνει ταχύτητα για να ταξιδέψετε πάνω από τις φουρτουνιασμένες θάλασσες.



Καθώς νιώθετε τον άνεμο να γεμίζει τα πανιά σας, νιώθετε επίσης και την δύναμη του ανέμου καθώς σας σηκώνει πάνω από το τιμόνι του σκάφους σας, πάνω από το ίδιο το σκάφος και πάνω από το ψηλότερο κατάρτι. Δεν χρειάζεστε πια κανένα σκάφος, γιατί μπορείτε πλέον μόνοι σας να πετάτε μέσα στη ζωή, έχοντας αφεθεί στην Ροή του ανέμου.

Με την υπερσυνείδητη δημιουργικότητα νιώθετε πώς η ικανότητά σας να αφήνεστε, σας επιτρέπει να πηγαίνετε ταχύτερα σε περιοχές που δεν φανταζόσασταν ποτέ πριν πως θα εξερευνούσατε. Όσο ψηλότερα πετάτε με τον άνεμο βοηθό σας, τόσο περισσότερο οδεύετε προς τα αστέρια, με τα πόδια σας να ακουμπούν στη Γη.

Είσαστε κυρίαρχοι, όχι μόνο του σκάφους σας αλλά και της Μοίρας σας.

Να θυμάστε, αν μπορείτε να το φανταστείτε, μπορείτε και να το ΖΗΣΕΤΕ, ανοίγοντας το μυαλό σας στις άπειρες δυνατότητες και την καρδιά σας στην άπειρη αγάπη!


Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός για το www.elenaera.com

Πηγή: elenaera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου