Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

10 συμβουλές για να γεμίσουμε θετική ενέργεια!



Κίνηση, δουλειά, σχέσεις… κάθε στιγμή της ζωής μας διέπεται από μια ασυνείδητη επιλογή που καθορίζει την ενέργειά μας. Να διατηρήσουμε την εσωτερική μας γαλήνη ή να της αντισταθούμε; 
Όταν είμαστε σε «ειρήνη» με τον εαυτό μας τότε «παράγουμε» θετική ενέργεια, ενώ αλλιώς μεταδίδουμε αρνητικά vibes, που αντανακλούνται πίσω σε εμάς και στους γύρω μας. Οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να βάλουμε το χαμόγελο στην καθημερινότητά.

1. Η μουσική αλλάζει τη διάθεση



Κλείνοντας τα μάτια μας κατά τη διάρκεια ενός αγαπημένου τραγουδιού θα διαπιστώσουμε ότι η διάθεσή μας έχει αλλάξει εντελώς. Η μουσική είναι μια από τις πιο ισχυρές μορφές ενέργειας, ικανή να μετατοπίσει τη θετική μας ενέργεια στα ύψη και να μας προσφέρει τα ιδανικά συναισθήματα την κατάλληλη στιγμή.

2. Ο ήλιος… ενεργοποιεί το σώμα μας



Ανοίγοντας τις κουρτίνες του δωματίου μας το πρωί, ο χώρος κατακλύζεται από ήλιο και μας γεμίζει με θετική ενέργεια. Ακόμα και αν βρέχει, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ομορφιά της φύσης και να δημιουργήσουμε αμέσως όμορφα συναισθήματα.

3. Ο διαλογισμός… το χρυσό εργαλείο για τη θετική ενέργεια



Η χαλάρωση και η αίσθηση του σώματος δίνουν μια θετική αύρα στο σώμα του ανθρώπου. Με απλές κινήσεις και ήρεμη ατμόσφαιρα καταφέρνουμε να αισθανθούμε τη θετικότητα στην ατμόσφαιρα και να εξασφαλίσουμε μια όμορφη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας.

4. Παρατηρώντας τα θετικά σε κάθε κατάσταση



Αν σκεφτούμε ότι κάθε ημέρα στη ζωή μας αποτελεί ένα θαύμα του Θεού, το οποίο πρέπει να απολαύσουμε, τότε συνειδητά θα ξεφύγουμε από τον εθισμό μας στην αρνητικότητα. Αν εστιάσουμε στη φανταστική σκέψη μιας ειρηνικής ζωής, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

5. Καμία ανησυχία για το μέλλον και το παρελθόν



Ορισμένες φορές δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για όλα, κυρίως για αυτά που απλά φανταζόμαστε ότι θα συμβούν στο μέλλον ή για αυτά που έχουν ήδη περάσει. Αφήνοντας το μέλλον να έρθει με τη σειρά του και βλέποντας τα θετικά του παρελθόντος, η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο.

6. Αφήνοντας τη ζωή να έρθει όπως είναι..



Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές και ορισμένες φορές δεν πρέπει να της αντιστεκόμαστε, καθώς έτσι θα υποφέρουμε περισσότερο. Το άγχος δημιουργεί πολύ αρνητική ενέργεια, ενώ αντίθετα η χαλαρή στάση ζωής παράγει θετικά στοιχεία, αρκετά για να αναδείξουν τις χάρες της ζωής.

7. Ένα περιβάλλον με καλούς φίλους



Όταν περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που μας επιβεβαιώνουν και μας υποστηρίζουν τότε το σώμα μας γεμίζει θετικότητα. Το αρμονικό περιβάλλον μας οδηγεί στο να εκτιμήσουμε τις σχέσεις μας και να χαμογελάμε περισσότερο.

8. Δραπέτευση από την καθημερινότητα με μια εκδρομή



Χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας μέσα από μια βόλτα, μια εκδρομή στη φύση, το μυαλό και το σώμα θα αφεθούν ελεύθερα στη θετική αύρα. Τα λουλούδια, ο ουρανός και η όμορφη θέα είναι ικανά να μας αναζωογονήσουν και να έχουν καταλυτική σημασία για τη διάθεσή μας μέσα στην υπόλοιπη εβδομάδα.

9. Νιώστε εσωτερικά τη ψυχή και το σώμα σας



Απλά κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να νιώσετε το σώμα σας εσωτερικά. Η αίσθηση του σώματος θα απελευθερώσει την αρνητική ενέργεια που έχει αποθηκευτεί με τον καιρό και θα δώσει λάμψη στο σώμα και στη ψυχή σας.

10. Περιορίζοντας τις λάθος ενέργειές μας



Για να γεμίσουμε με θετική ενέργεια πρέπει να ορίσουμε τις πεποιθήσεις μας και αργότερα να φιλτράρουμε τις αρνητικές σκέψεις μας. Αν δεν σπαταλάμε ενέργεια και συναισθήματα σε ανάξια πράγματα, τότε όλες οι αρνητικές επιλογές μας θα μετατραπούν σε θετικές.


Πηγή: kokoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου