Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το ανθρώπινο σώμα στο ...μικροσκόπιο - εκπληκτικές φωτογραφίες 2



Λίγες είναι οι φορές που έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο και μάλιστα σε εντυπωσιακές μεγεθύνσεις από 1-5 νανόμετρα. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό για ό,τι κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα στο σώμα του, αφού κάθε εικόνα ξεχωριστά αποτελεί από μόνη της ένα σπάνιο έργο τέχνης.


perierga.gr - Το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο!
1. Βλεφαρίδες
Ποιος να το φανταζόταν ότι οι βλεφαρίδες στο μάτι του θα είχαν τέτοια όψη! Σαν καταπράσινα φύκια στο βυθό μοιάζουν τα ματόκλαδα που υπάρχουν στη βάση του ματιού και σκοπό έχουν να προστατεύουν την περιοχή από εξωτερικούς «εισβολείς»!

perierga.gr - Το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο!
2. Αρτηρία
Μεταφέρει το οξυγονωμένο αίμα από την καρδιά στα υπόλοιπα όργανα του σώματος αν και έτσι όπως τη βλέπω μου θυμίζει μισοτελειωμένο και παλιομοδίτικο πλεκτό κασκόλ της γιαγιάς μου.


3. Σπερματοζωάρια
Μικρά αλλά θαυματουργά, τα γεννητικά κύτταρα των ζωικών οργανισμών μοιάζουν με γυρίνο βατράχου, έχουν κεφάλι, λαιμό και ουρά και το μήκος τους είναι περίπου 0,05 χιλ. Το κεφάλι προστατεύεται από ένα μεγαλούτσικο «καπέλο», που περιέχει ένζυμα και βοηθά το σπερματοζωάριο να διαπεράσει τη μεμβράνη του ωαρίου.


4. Νεύρα
Ή καλύτερα το τελείωμα ενός νεύρου στο ανθρώπινο σώμα. Σαν «φουτουριστικό μάτι» με πράσινους, γαλάζιους και πορτοκαλί κόκκους, βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας…


5. Βακτηρίδια στην επιφάνεια ανθρώπινης γλώσσας
Γιατί όπως και να το κάνουμε, φιλοξενούμε κι όλας σ' αυτό το σώμα...


6. Μια ψείρα σε ανθρώπινη τρίχα
Άλλος ένας ένοικος μας...


7. Καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα
Αυτή η εικόνα των στρεβλωμένων καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα.

           perierga
           otherside



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου