Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάνια Παράδοση



Η Ιερή Παράδοση, η Ελληνική Ιερή Παράδοση, δηλαδή η Ελληνική Μυθολογία, είναι το «ληξιαρχείο» μας. Το αρχείο της απώτατης Ιστορίας μας. Περιγράφει Ιστορικά γεγονότα του μακρινού παρελθόντος, μόνο που οι περιγραφές, για συγκεκριμένο λόγο, είναι κωδικοποιημένοι μύθοι που περιμένουν την αποκωδικοποίηση τους.
Είναι η Ιστορία μας.

Αυτό δεν θα κουραστούμε να το λέμε και δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι στα παιδικά μας χρόνια, μας δίδαξαν τις αλήθειες για ψέματα και τις κακέκτυπες ξένες μυθολογικές αντιγραφές, για αλήθειες…

Με την εξέλιξη της επιστήμης της τεχνολογίας και το άνοιγμα των πνευματικών οριζόντων των ανθρώπων, πολλοί μύθοι της Ελληνικής Μυθολογίας έχουν αποκωδικοποιηθεί και ξέρουμε τι θέλουν να μας πουν. Ένα παράδειγμα είναι και ο μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας. Ο πανέμορφος αυτός μύθος περιγράφει γεγονότα και συγκρούσεις που διαδραματίστηκαν σε προκατακλυσμιαίες εποχές και έλαβαν χώρα όχι μόνο στην Ελλάδα, ή στην Γη, αλλά όσο απίθανο κι αν φαίνεται, ξεφεύγουν από τα όρια του πλανήτη αλλά και του ηλιακού συστήματος… Οι λέξεις  «κλειδιά» και τα αντικείμενα που περιγράφονται στον μύθο, καθώς και η αποκωδικοποίηση των  ονομάτων, ξεδιπλώνουν την άγνωστη Ιστορία.



Η κρατούσα θρησκεία αντέγραψε (όπως συνηθίζει να κάνει) την σκηνή που ο Περσέας σώζει την Ανδρομέδα από τον δράκο, και την κόλλησε-ταύτισε με τον Αι Γιώργη. Άσχετη ταύτιση εντελώς… Και το σημαντικότερο, που να φανταστούν ότι η Ανδρομέδα που σώζει ο Περσέας δεν είναι αυτό που περιγράφεται, ούτε ο δράκος από τον οποίον κινδύνευε ήταν ο δράκος… του παραμυθιού… Δυστυχώς πολλοί, δεν έχουν  κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο την αξία της Μυθολογίας μας και εξακολουθούν να υβρίζουν θεούς και προγόνους. 

Τους θεούς ως μπερμπάντηδες που πήγαιναν με θνητές χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν τι σημαίνει αυτό και τι συμβολίζει και τους προγόνους αποκαλούν ειδωλολάτρες… με όλη την παρελκόμενη λασπολογία, χωρίς να σκέφτονται ότι υβρίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, αφού είμαστε γονιδιακή συνέχεια εκείνων. Η λάσπη που εξαπολύουν κάποιοι νεοέλληνες προς τους Αρχαίους προγόνους τους, είναι λες και κατευθύνεται προς κάποιον ξένον λαό από τον οποίον έπαθαν κάποιο μεγάλο κακό. Ή λες και οι σημερινοί υβριστές είναι ανώτεροι από εκείνους. Άγνοια, αλαζονεία, ύβρης.

Το φαινόμενο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει άλλος λαός στον πλανήτη που να κακολογεί τους προγόνους του…



Όλο το ουράνιο παρελθόν είναι καταχωρημένο στην Ελλάνια παράδοση, την Ελληνική Μυθολογία.
Ίσως κάποτε ξεχωρίσουμε την κυριολεξία από την αλληγορία και τον συμβολισμό. Την αξία της φιλοσοφίας, τον μόνο δρόμο προς την γνώση.
Ίσως κάποτε συνειδητοποιήσουν οι νεοέλληνες τι κληρονόμησαν από τους Αρχαίους Ιερούς προγόνους τους. Τότε θα είναι σε θέση  να ξεχωρίσουν  τις αξίες των πρωτοτύπων και… τα πρωτότυπα από τις αντιγραφές…


Σείριος
Πηγή: enneaetifotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου