Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σταφυλοθεραπεία


 «Αν όλα τα σταφύλια που προορίζονται για την παραγωγή των κρασιών 
και των λοιπών οινοπνευματωδών ποτών 
καταναλίσκονταν ως τροφή, οι άνθρωποι θα ήσαν γεμάτοι από υγεία». 
Ηλίας Πέτρου

Σταφυλοθεραπεία και Φυσιοθεραπεία (Ηλίας Πέτρου 1938): Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄ αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.
Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γερασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέαν ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωση, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους – με δύο λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.



Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αβγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρεί κανείς.

Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, 25- 30 ημέρες τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, να τρέφονται με σταφύλια μόνο 1-2 ημέρες. Οι άρρωστοι όμως είναι απόλυτη ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.

Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ( ποτέ γάλα είναι δηλητήριο ναρκωτικό) ούτε καφέ, τσάι ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για 25-30 ημέρες  αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, καθαρό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.



Είναι από τις διασημότερες θεραπείες με ρίζες της στην αρχαιότητα και ιδιαίτερα διαδεδομένη στους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Αραβες. Τα σταφύλια είναι πλούσια σε νερό, περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη, μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, πηκτίνη, οργανικά οξέα, βιταμίνες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανθοκυάνες. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ένα μέρος του φωσφόρου που περιέχονται στα σταφύλια είναι με τη μορφή λεκιθίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τον εγκέφαλο.

Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί και πιο συγκεκριμένα αποτοξινώνονται μέρη του σώματος όπως τα νεφρά, το έντερο και το ήπαρ. Λόγω αυτής της ιδιότητας σε αυτά τα μέρη του οργανισμού μας, η σταφυλοθεραπεία επιδρά θετικά σε γαστρεντερικές παθήσεις όπως ουρική αρθρίτιδα και δυσκοιλιότητα. Τα πλεονεκτήματα δεν είναι μόνο εσωτερικά. Με τη θεραπεία πετυχαίνουμε να χάσουμε περιττά κιλά, να αποκτήσουμε λαμπερό δέρμα γεμάτο δύναμη και υγεία.

Τι είναι η σταφυλοθεραπεία; 



Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοφαγία με σταφύλια μόνον. Δεν επιτρέπετε τίποτε άλλο εκτός από 1%-2 οκάδες σταφύλια την ημέραν σε 3-4 δόσεις. Το να τρώει κανείς μπόλικα σταφύλια μαζί με άλλες επίσης μπόλικες τροφές είναι κάθε άλλο παρά σταφυλοθεραπεία. Αυτό είναι πολυφαγία, υπερσιτισμός, Και υπερσιτισμός σημαίνει σακάτεμα των ζωτικών οργάνων μας. κατάπτωσης εξάντλησις.

Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας:



Η σταφυλοθεραπεία ωφελεί γενικώς τον οργανισμό μας. Προλαμβάνει και θεραπεύει αμέτρητες ασθένειες. Θαυματουργεί ακόμη και σε «ανιάτους» Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, τον αρθριτισμό, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας. Η αλκαλικότης είναι η βάση της ανοσίας.

Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους και με την κινησιοθεραπεία να δυναμώσουν το σώμα τους με ανεπτυγμένους μυς που κάνουν το σώμα συμμετρικό αθλητικό.

Τους αδυνάτους τους ωφελεί; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που με την σταφυλοθεραπεία, την φρουτοφαγία και την επανορθωτική γυμναστική έχουν αποκτήσει το βάρος που τους έλειπε, μαζί με νέα ενεργητικότητα και όρεξι. Πρέπει δε να σημειώσουμε πως δεν παχαίνουν με περιττά λίπη, άλλ’ απλώς το σώμα του έδεσε-γέμισε φυσιολογικά με μυς ανεπτυγμένους.

Ποια η διάρκεια της σταφυλοθεραπείας και τι το ποσόν των τρωγομένων σταφυλιών;



Όσο περισσότερον είναι το σώμα φορτωμένο τοξίνες και άλλες ξένες δηλητηριώδεις ουσίες, που οφείλονται στην ανθυγιεινή κυρίως τροφή και την όλη αφύσικη ζωή μας, όσο ισχυρότερο κλονισμό έχει υποστεί το νευρικό σύστημα και όση μεγαλύτερη βλάβη έχουν πάθει οι ιστοί και τα κύτταρα, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να διαρκέσει η σταφυλοθεραπεία.  Όσο για την ποσότητα των σταφυλιών, δεν πρέπει αν υπερβούμε τις 2 οκάδες ημηρεσίως. Είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες απαγορεύεται να τρώγονται τα σταφύλια μαζί με τις φλούδες τους, που καθαρίζουν, κυριολεκτικά σκουπίζουν, τα έντερα.

Κατά κανόνα πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από μια οκά για τους παχείς και έως μιάμισυ οκά για τους ισχνούς. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση. Και το παραμύθι της σκωληκοειδίτιδος να λησμονηθεί για πάντα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της σταφυλοθεραπείας: 



Κατά την σταφυλοθεραπεία τα ούρα γίνονται πορτοκαλί ή κοκκινωπά, πράγμα πολύ ενθαρυντικό, γιατί αυτό δηλοί ότι έτσι δουλεύοντας εντατικά το συκώτι και τα νεφρά, απορρίπτονται από τον οργανισμό οι τοξίνες, τα άλατα και τα λοιπά ξένα στοιχεία του. Πολλές φορές αναπτύσσεται διάρροια, που μ’ όλο που δεν είναι τόσο ευχάριστη, κατά βάθος είναι πολύ ωφέλιμη, γιατί έτσι αποκαθαρίζεται τελείως όλο το πεπτικό σύστημα, από τις παλιές σαπισμένες και επικολλημένες στα εσωτερικά του τοιχώματα ουσίες που γίνονται αιτία δηλητηρίων και αιτία των περισσότερων ασθενειών.

Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως σε 2-3 μέρες κατά τις οποίες πρέπει να τρώμε λιγότερο. Αν όμως η διάρροια εξακολουθεί, μετριάζεται μ΄ ένα ή δύο σκέτα κλύσματα που θα πλύνουν το μεγάλο έντερο. Σε πολλούς πάλι εμφανίζεται δυσκοιλιότης. Γι΄ αυτό συνιστάται να γίνουν και κλύσματα κατά την σταφυλοθεραπεία.



Με την σταφυλοθεραπεία συνήθως δεν διψά ο άνθρωπος, αφού το σώμα εφοδιάζεται με το θαυμάσιο φυτικό νερό που περιέχουν άφθονο τα σταφύλια και που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πάντως αν διψάσει κανείς μεταξύ των γευμάτων των σταφυλιών, πρέπει, αφού περάσουν 2 ώρες από την λήψη των σταφύλων, να πίνει νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μία ένδειξις ότι παρουσιάζεται φλόγωσις και ερεθισμός κατά την διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.

Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρετός και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.

Κάθε πότε και επί πόσο διάστημα επιβάλλεται η σταφυλοθεραπεία; 



Η σταφυλοθεραπεία δεν είναι απαραίτητη μόνο ασθενείς, αλλά αναγκαία και στους υγιείς, που επιθυμούν να μην αρρωστήσουν ποτέ. Όλοι σας προσπαθήστε να κάνετε κάθε χρόνο μια συστηματική σταφυλοθεραπεία διάρκειας μιας εβδομάδας τουλάχιστον. Αυτό θα σας καθαρίσει το αίμα από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Αυτή θα βοηθήσει την αυτόματη μηχανή του οργανισμού ν απαλλαγή από τις σκουριές και τα φθαρμένα και νεκρά κύτταρα του. Αυτή αναζωογονεί τους καχεκτικούς και οχυρώνει με ανοσία τους υγιείς. Η μήπως περιμένετε να σας κρεβατώσει η αρρώστια και μετά να φροντίσετε για την υγεία σας; Φροντίστε να μένετε πάντα υγιείς γιατί δεν πρέπει αν λησμονούμε πως ένα δράμι προλήψεως αξίζει περισσότερο από έναν τόνο θεραπείας.

Σε ποια κατηγορία ανήκουν τα σταφύλια ως τροφή;



Πολύ δικαίως λέγεται το σταφύλι βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου. Είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες και οργανικά άλατα τροφή. Είναι επίσης και η πιο αρχαία. Η Βίβλος μας λέγει, ότι ο Νώε μετά τον κατακλυσμό αμέσως ξαναφύτεψε αμπέλια, γιατί ήξερε, φαίνεται ότι τα σταφύλια είναι σπουδαίος συντελεστής στην υγεία και την μακροβιότητα.

Η εξαιρετική σωματική ανάπτυξις, η ασύγκριτη δύναμις και αντοχή των διαφόρων γιγάντων της ιστορίας πρέπει ν αποδοθεί στα σταφύλια που ήταν η ιδεώδης τροφή τους. Αν ο κόσμος έτρωγε περισσότερα σταφύλια και λιγόστευε σημαντικά την κατανάλωση μαγειρεμένων και μετουσιωμένων τροφών οι αρρώστιες θα λιγόστευαν πολύ.

Αν όλα τα σταφύλια που προορίζονται για την παραγωγή των κρασιών και των λοιπών οινοπνευματωδών ποτών καταναλίσκονταν ως τροφή, οι άνθρωποι θα ήσαν γεμάτοι από υγεία. Τα σταφύλια δίνουν πολύ περισσότερη δύναμη και αντοχή από κάθε άλλη τροφή. Όχι μόνον τα κρέατα και οι κονσέρβες που είναι πλούσια σε δηλητήρια και πάμπτωχα σε ωφέλιμα συστατικά αλλά όλες γενικώς οι τεχνητές τροφές ως προς την ποιότητα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα σταφύλια που είναι πλουσιότατα εις οργανικά άλατα και βιταμίνες. Η οργανική τους ζάχαρη φτάνει μέχρι 20%.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των σταφυλιών;



Από τον Αύγουστο κι εμπρός τα σταφύλια είναι αφθονότερα, φθηνότερα κι ωριμότερα κι επομένως πιο υγιεινά. Επωφεληθήτε όσο μπορείτε περισσότερο από το έκτακτο ελληνικό σταφύλι. Είναι κρίμα να μη ξέρουμε να εκτιμήσουμε τις εξαιρετικά θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες που κάνουν το σταφύλι όχι μόνον την καλύτερη τροφή, αλλά και το θετικώτερο  «φάρμακο» για τον άνθρωπο.

Η οργανική κι επομένως αφομοιώσιμη μορφή των συστατικών του σταφυλιού αποτελεί το φυσικότερο και καλύτερο τονωτικό. Η συστηματική σταφυλοθεραπεία θα διώξει από πάνω σας κάθε σωματική και πνευματική τεμπελιά. Την νωθρότητα και την ανορεξία, που είναι οι προάγγελοι της ασθένειας, θα την αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξις για δουλειά, για κίνηση.



Οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την διόρθωση και την ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν μπορεί ν΄ αναπτύξει γερούς κι ελαστικούς μυς, όπως το σταφύλι. Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται και καλμάρει με την σταφυλοθεραπεία.

Με παρατεταμένη σταφυλοδίαιτα διορθώνονται όλες οι παραμορφώσεις του δέρματος και του σώματος γενικά. Οι κάλοι, τα σπυριά και τα εκζέματα εξαλείφονται. Εν συνδυασμώ δε με κατάλληλη γυμναστική αναπτύσσεται ωραία συμμετρική σωματική διάπλασις.

Ο χυμός των σταφυλιών είναι το αποτελεσματικότερο διαλυτικό των κρυστάλλων και των όγκων του οργανισμού. Με την συστηματική σταφυλοθεραπεία διαλύονται και απορρίπτονται όλα τα ανόργανα στοιχεία του σώματος, που προέρχονται από την ανθυγιεινή διατροφή και τα οποία είναι αιτία όλων σχεδόν των χρόνιων παθήσεων, γιατί εργάζονται εντατικά τα τέσσερα όργανα της απεκκρίσεως: οι πνεύμονες, το συκώτι, τα έντερα και το δέρμα.

Η σταφυλοθεραπεία είναι νέα μέθοδος; 



Η σταφυλοθεραπεία δεν είναι κάτι το καινούργιο. Προ 100 ετών ο διαιτολόγος δρ. Λαμπέ εθεράπευε τους αρρώστους με την σταφυλοθεραπεία. Επίσης σε πολλά μέρη της Γαλλίας και Ιταλίας επικρατούσε  η συνήθεια να «αμολούν» τους αρρώστους κατά το τρυγητό στ’ αμπέλια για να κάνουν κούρα από σταφύλια. Και φαίνεται πως οι άρρωστοι εκείνοι έβγαιναν κερδισμένοι, γιατί η σταφυλοθεραπεία θαυματουργεί κι όταν ακόμη έχει προχωρήσει αρκετά ο εκφυλισμός του οργανισμού.

Η σταφυλοθεραπεία είναι η αποτελεσματικότερη απ όλες τις λοιπές φρουτοθεραπείες –την πορτοκαλοθεραπεία, την κερασοθεραπεία, την ντοματοθεραπεία κ.α.- και έχει προκαλέσει εκπλήξεις σε ωρισμένες μάλιστα περιπτώσεις αχρηστεύει κι αυτήν ακόμη την νηστεία που θεωρείται ως πανάκεια. Σήμερα τ’ αποτελέσματα της σταφυλοθεραπείας είναι ακόμη πιο ανώτερα γιατί γίνεται πιο επιστημονικά, πιο συστηματικά.

Όταν δεν είναι ασθενείς, επί πόσες ημέρες πρέπει να τρώγουν μόνον σταφύλια; Όταν δεν έχετε καμία πάθησι, εκτός από τις συνηθισμένες λεγόμενες μικροενοχλήσεις –κομμάρες, ανορεξιά, τεμπελιά, νευρικότητα κλπ κλπ –που δεν λείπουν από τους πολιτισμένους ανθρώπους, συνήθως δεν χρειάζεται περισσότερη από ένα εξαήμερο σταφυλοθεραπεία.



Εκτός αν είναι κανείς παχύς –άλλ’ αυτό είναι αρρώστια- οπότε μπορεί να κάνει τουλάχιστον 10-15 ημέρες σταφυλοθεραπεία. 

Όταν περάσουν οι ημέρες και έρθει η ώρα του τερματισμού της σταφυλοθεραπείας, το πρώτο πιάτο πρέπει να είναι μια μικρή μερίδα πράσινα ωμά χόρτα –μαρούλι, λάχανο, σπανάκι κλπ.- και ένα ακόμη φρούτο –αχλάδι, μήλο κλπ-  Τα γεύματα να μην είναι περισσότερα από 4 την ημέρα και ούτε συχνότερα από κάθε 4 ώρες.

Τα αποτελέσματα είναι πάντοτε καλύτερα όταν τα γεύματα είναι 3. Πολύ καλύτερα όταν συνηθίσει κανείς με μόνο 2 γεύματα στο εικοσιτετράωρο. Μη λησμονείτε δε, ότι υπάρχουν άνθρωποι με θαυμάσια υγεία τρώγοντας μόνο μια φορά στο ημερονύχτιο.

Σιγά σιγά οι ωμές σαλάτες με λεμονόλαδο και τα φρέσκα φρούτα πρέπει ν αυξηθούν και αφού περάσουν 8-10 ημέρες πρέπει αν προστεθεί ψωμί στην δίαιτα σας καθώς και ατμοβρασμένα ή ψημένα χόρτα και σούπες.



Η σταφυλοθεραπεία πρέπει να συνοδεύεται με ελαφρά σωματική άσκηση, πνευματική ανάπαυση, και άφθονο οξυγόνο με ασκήσεις αναπνοής, καθημερινή αεροθεραπεία και λίγο μασάζ. Έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε τα πιο καλά αποτελέσματα και μάλιστα όταν η σταφυλοθεραπεία προηγείται μιας τιημέρου νηστείας.

Κατά την σταφυλοθεραπεία εάν δεν έχετε κανονικές κενώσεις πρέπει να κάνετε εσωτερικό λουτρό κάθε δύο μέρες.

Η σταφυλοθεραπεία γίνεται καλύτερα σε κάποιο σταφυλοπαραγωγικό μέρος όπου μπορεί κανείς να παίρνει τα σταφύλια απευθείας από το αμπέλι φρέσκα και καλογινωμένα. Και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του Σταθμού Σταφυλοθεραπείας. Τα άλλα πλεονεκτήματα είναι η ανάπαυσης, οι καθημερινές ασκήσεις, η συστηματική ηλιοθεραπεία, το μασάζ, η υδροθεραπεία, η αεροθεραπεία, η ψυχοπνευματική ικανοποίησης, από τα μαθήματα, τις διαλέξεις, το γενικό περιβάλλον.

Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που άρχισαν ενωρίς η συντροφιά των φυσιολατρών στον σταθμό μας θα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Εάν σκέπτεσθαι να λάβετε μέρος στο Σταθμό σταφυλοθεραπείας, για γενικές πληροφορίες απευθυνθείτε στο γραφείο μας Πανεπιστημίου 57 Αθήναι. Όλοι όσοι είχαν συμμετάσχει στον περσινό σταθμό έμειναν κατενθουσιασμένοι.

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: 



Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων. Όμως αυτό που έκανε του Έλληνες να τον λατρέψουν και να μιλάνε για την νέα θρησκεία της φυσικής υγιεινής, ήταν οι ίδιες του οι πράξεις και θεραπείες ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές έως όχι τόσο σοβαρές ασθένειες, μέσα σε λίγες ημέρες και με φυσικό τρόπο. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Dr. Ηλίας Πέτρου.

Ο Ηλίας Πέτρου ανέπτυξε τις απόψεις του τότε στο Ελληνικό κοινό εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους στηριγμένες στα εξής:



Νηστεία για αποτοξίνωση και διόρθωση της λειτουργίας του εντέρου, απ’ όπου προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις σύμφωνα με την φυσική υγιεινή και φυσική θεραπευτική επιστήμη.

Φρουτοθεραπεία για τόνωση με φυσικό τρόπο του οργανισμού, θεραπεύοντας πολλές παθήσεις και σαν ομαλή είσοδος στην διατροφή μετά την νηστεία.

Αλκαλική διατροφή για διόρθωση και άνοδο του ph στο αίμα, σαν μέσο προλήψεως ώστε να μην αρρωσταίνουμε.

 Άσκηση σωματική – γυμναστική για την σωστή λειτουργία των μυών και την αποβολή μέσω καύσεων των τοξινών από τον οργανισμό.

 Αεροθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στο καθαρό περιβάλλον και αναπνευστικών ασκήσεων.



Ηλιοθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο -πλαγίως στην σκιά κι όχι κατάσαρκα- με μέτρο αλλά σταθερά όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να αποκτήσουμε το μπρούντζινο χρώμα που είναι ενδεικτικό του υγιούς ανθρώπου όπως έλεγε, (όχι το άρρωστο του σολάριουμ, ούτε τις υπερβολές του ήλιου).

Στα βιβλία που εξέδωσε τότε και είναι διαθέσιμα σήμερα να τα αγοράσετε και να ωφεληθείτε όσο δεν φαντάζεστε, από τις εκδόσεις Πουρνάρα, επισυνάπτει εκτός των άλλων, επιστολές από ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με τις μεθόδους του ακόμα και δια αλληλογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί γιατροί της εποχής και μάλιστα μεγάλα ονόματα, του έστειλαν επιστολές τις οποίες δημοσιεύει οι οποίοι του καταμαρτυρούν πως με την ιατρική δεν επέτυχαν να σώσουν πολλούς ασθενείς τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει εάν είχαν ακολουθήσει τις μεθόδους της φυσικής θεραπευτικής.



Είναι μια περίοδος στην Αθήνα του 1938 όπου όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μιλάνε και πίνουν νερό στο όνομα του Ηλία Πέτρου, καθώς έχει γίνει διάσημος με τα βιβλία του αλλά και τις θεραπείες του. Το Ελληνικό κράτος κατόπιν σύστασης του Πέτρου, αναγνωρίζει και ετοιμάζεται να ιδρύσει ακαδημίες φυσικοθεραπείας υπό την επίβλεψη του. Τα βιβλία του εισάγονται στα σχολεία και στις στρατιωτικές σχολές ενώ η κυβέρνηση Μεταξά τότε ενθαρρύνει τον Ηλία Πέτρου να υλοποιήσει πολλά από τα σχέδια του ώστε να αποκτήσει ο Ελληνικός λαός την πραγματική υγιεινή θεραπευτική μέθοδο η οποία δεν στηρίζεται καθόλου σε φάρμακα καταργεί την σύγχρονη ιατρική ως μέσο θεραπείας και όχι διάγνωσης και φυσικά ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.

Είναι πραγματικά φοβερό εάν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά φτάσαμε στο να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο, χάριν μερικών ανθρώπων όπως ο Ηλίας Πέτρου ιατρός και πόσων άραγε άλλων λαμπρών Ελλήνων οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους διότι όλοι τους, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!

Μάλιστα αγαπητοί ο Ηλίας Πέτρου δολοφονήθηκε το 1939 (αν δε κάνω λάθος) πυροβολήθηκε εξ επαφής, άγνωστο από ποιόν, όχι όμως και γιατί. Διότι έθιγε στο μέγιστο τα συμφέροντα των βιομηχάνων κονσερβοποιίας η οποία ανθούσε τότε και των φαρμακοβιομηχανιών βέβαια, οι οποίοι αρχίζαν τότε να πλουτίζουν προσπαθώντας να εδραιώσουν τα φάρμακα ως θεραπεία και μόνη λύση για τον «σύγχρονο» τότε άνθρωπο – ασθενή.

Ας δούμε όμως γιατί η φυσική θεραπευτική έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική σύμφωνα με τον Ηλία Πέτρου και αυτά που γράφει στο βιβλίο του «ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» τόμος 1ος



Ενώ η Φυσιοθεραπεία για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας , τις δυνάμεις που πάντα και σήμερα η φύσις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και διατηρήσει το ζωικό και φυτικό βασίλειο, η Ιατρική για να θεραπεύσει τις αρρώστιες μεταχειρίζεται τις ίδιες τις αιτίες των ασθενειών.

Ενώ η Φυσιοθεραπεία διορθώνει όλες τις γνωστές αιτίες της αρρώστιας και μεταρρυθμίζει τις συνήθειες του ασθενούς, η Ιατρική αγνοεί αυτές τις αιτίες και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τις συνθήκες της ζωής του ασθενούς με τους νόμους της ζωής.

Ενώ η φυσιοθεραπεία βλέπει την ασθένεια ως κατάσταση κλονισμένης υγείας, που κάθε σύμπτωμα είναι ορθοπαθητικό – ενέργεια της εμφύτου σωτήριας άμυνας του οργανισμού, η Ιατρική βλέπει την ασθένεια ως αυτοτελή , θετική οργανωμένη δύναμη σε πόλεμο με την ζωή , που κάθε σύμπτωμα της είναι ετεροπαθητικό – κακή, ανατρεπτική, καταστρεπτική ενέργεια.

Ενώ η Φυσιοθεραπεία βλέπει στα φαινόμενα της αρρώστιας την πορεία της αυτόματης θεραπείας, η Ιατρική βλέπει στα φαινόμενα αυτά μια καταστρεπτική λειτουργία.



Ενώ η φυσιοθεραπεία ζητά να απομακρύνει ή διορθώσει τις αιτίες και να τονώσει τον οργανισμό με τις φυσικές υγιεινές συνθήκες, η Ιατρική ζητεί απλώς να καταστείλει και να απομονώσει τα συμπτώματα και δεν δίδει προσοχή στις αιτίες, ελάχιστα δε στους υγιεινούς όρους.

Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ξέρει ότι θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως η εξάλειψη των συμπτωμάτων, μόλις το σώμα δεν θα έχει πια την ανάγκη τους, ο γιατρός εις μάτην φαντάζεται ότι η αιτία καταστρέφεται μόλις τα συμπτώματα κατασταλούν ή απομακρυνθούν βιαίως.

Ενώ ο φυσιοθεραπευτής με την δικιά του μέθοδο εξέτασης ζητεί να ανακαλύψει τις αιτίες της αρρώστιας σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός με τις εξετάσεις και διαγνώσεις του ζητεί να βρει συμπτώματα και παθολογία.

Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις αιτίες των μεταβολών στο άρρωστο όργανο, για να συμπεράνει τι μεταβολές είναι αναγκαίες στον τρόπο ζωής του αρρώστου, ο γιατρός ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις σχηματισμένες αλλαγές για να τις μελετήσει.

Ενώ η εξέταση και η διάγνωση του φυσιοθεραπευτή οδηγεί στην διόρθωση και απομάκρυνση των αιτιών, η εξέταση και διάγνωση του γιατρού οδηγεί στην στερεότυπη κούρα: ναρκωτικά για τους πόνους, κινίνη για την ελονοσία, υδράργυρο για την σύφιλη κτλ.

Ο αναγνώστης θα διακρίνει ότι αυτά τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους: στις αρχές, στη θεωρία και στην πράξη.



Ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται πολλά, πριν προχωρήσουμε όμως να πούμε το εξής: Λέγοντας φυσιοθεραπεία ή φυσιοθεραπευτής καμία σχέση δεν έχει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον σύγχρονο όρο της φυσιοθεραπείας η οποία αποτελεί κλάδο της σύγχρονης ιατρικής και καμία σχέση δεν έχει με θεραπεία με φυσικά μέσα την διατροφή και την φυσική υγιεινή.

Τι έγινε όμως τελικά και δεν επικράτησε η φυσική υγιεινή και θεραπεία παγκοσμίως καθώς τα φαινόμενα Πέτρου δεν ήταν στην Ελλάδα που υπήρξε μόνο αυτός, αλλά από τις αρχές του αιώνα στην Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, τον Καναδά, Αυστραλία, την Ιταλία η φυσιοθεραπεία έκανε κυριολεκτικά πάταγο!

Από τον Ηλία Πέτρου μαθαίνουμε πως στην Αμερική υπήρχαν οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές και ακαδημίες απ’ ότι σε όλο τον κόσμο, στην Γερμανία ο Χίτλερ αναγνώρισε και επιδότησε την ίδρυση πανεπιστημίων φυσιοθεραπείας, το ίδιο και ο Μουσολίνι στην Ιταλία, στην Ελλάδα ο Μεταξάς υποστήριξε την φυσιοθεραπείαν ενώ και στην Αγγλία η φυσιοθεραπεία είχε προχωρήσει πάρα πολύ!

Αυτό που μεσολάβησε τελικά ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και μέσα σε πολλά άλλα δεινά που βρήκε η ανθρωπότητα, δεν επικράτησε και η φυσιοθεραπεία.



Μετά τον πόλεμο δεν είναι ότι χάθηκε η γνώση, χάθηκε όμως η πίστη των ανθρώπων που είδαν και έζησαν τόσα φρικτά πράγματα. Έτσι, τα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες, η σύγχρονη Ιατρική, η χειρουργική επικράτησαν και εδραιώθηκαν μέσα από μια εξαθλιωμένη ανθρωπότητα που έπασχε από υποσιτισμό και τελικά κυριάρχησε ο υπερσιτισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες της εποχής μας. Έτσι ο άνθρωπος έγινε καταναλωτής χαπιών, φαρμάκων τα οποία πολεμούν τα συμπτώματα δεν αίρουν όμως τις αιτίες και στη συνέχεια ο άνθρωπος ο οποίος ζει σαν ζόμπι όλη του τη ζωή καταλήγει σε κάποιο κρεβάτι του χειρουργείου.

Σήμερα, ο όρος φυσιοθεραπείας όπως είπαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή και με αυτό βέβαια που επικαλείται ο όρος φυσιοθεραπεία.

Σήμερα υπάρχουν οι φυσιοπαθητικοί «θεραπευτές» οι οποίοι υπάρχουν και στην Ελλάδα και κανείς τους δεν αναφέρει τον Πατέρα της φυσικής θεραπείας υγιεινής, Ηλία Πέτρου, παρά συνδέουν την φυσιοπαθητική με τις Κινεζικές παραδοσιακές θεραπείες με βελονισμό, με σιάτσου, με ρεφλεξολογία και άλλες μεθόδους με κρυστάλους, ήχο-θεραπεία, αρωματοθεραπεία και άλλα γελοία κατασκευάσματα που θολώνουν τα νερά της φυσικής υγιεινής και απομακρύνουν τον άνθρωπο από την αληθινή γνώση και ικανότητα αυτό-ίασης και τις 6 βασικές αρχές που είπαμε στην αρχή.

Πηγή : terrapapers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου