Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ύμνοι της χρυσής Αυγής στον εωσφόρο!


Είναι πράγματι η Χρυσή Αυγή ιδεολογικά ταγμένη στον εωσφορισμό; Ντοκουμέντα που ξεκινούν από τα περιοδικά της οργάνωσης από το 1982 και φτάνουν μέχρι το κοντινό παρόν, στο οποίο οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις αφαιρέθηκαν από τα επίσημα αρχεία του κοινοβουλευτικού κόμματος, αποκαλύπτουν ότι κάτι πολύ παράξενο συνέβαινε στο παρελθόν.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Στο περιοδικό «Αντεπίθεση» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, σε τεύχος που κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου 2000, στο άρθρο «Ο Λευκός Εωσφόρος του 21ου αιώνα» υμνείται, και δη σε επίπεδο λατρείας, ο Εωσφόρος «που οι δούλοι και οι υποταγμένοι τον λένε Διάβολο και Σατανά και αυτός γελά»… Στο άρθρο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ο ΛΕΥΚΟΣ ΕΩΣΦΟΡΟΣ του 21ου αιώνα. Αυτή είναι μεγάλη τιμή. Αυτή είναι καταξίωση των αγώνων μας. Αυτό είναι το στεφάνι που μας χάρισαν οι εχθροί μας. Σε εμάς απομένει το απόλυτο θράσος. Ας θυμηθούμε το μύθο του Προμηθέα, ο οποίος έκλεψε τη φωτιά από τη Θεϊκή εξουσία προς χάριν του ανθρώπου. Και τιμωρήθηκε σκληρά. Τον υπεράνθρωπο του Νίτσε ο οποίος καίει, καταστρέφει την ανθρώπινη ουσία του, θάβει την ανθρώπινη υπόστασή του για να γεννήσει κάτι ανώτερο, κάτι για το μέλλον. Το μύθο του Εωσφόρου! 

Μέσα από μια φαινομενικά και επιδερμικά “θεία” τάξη, όπου τα πάντα κινούνται σύμφωνα με τις επιταγές του “Θείου” νόμου, ΕΝΑΣ τύπος ανθρώπου ξεκορμίζει, αποκόπτεται από το περιβάλλον του (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο) και χαρίζει την απόκληρη πορεία του. Ο Εωσφόρος που τολμά να υψωθεί μπροστά στη “Θεϊκή Δύναμη”, να αντισταθεί στη γαλήνη, την ηρεμία, την ειρήνη, την ταπεινοφροσύνη. Δεν χωρά στα σύνορα του Παραδείσου. Τι αλαζονεία! Τι θράσος! Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι μιας παρηκμασμένης “Θεϊκής Δύναμης” μια αιχμηρήκοφτή γραμμή φωτός! Ο Ανίκητος ήλιος! Ο Εωσφόρος! Τίθεται εκτός Παραδείσου. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά. Θα πάρει το δρόμο του. Έναν δρόμο που ξέρει καλά και που θα δεχτεί από περηφάνια και όχι από υποταγή στη μοίρα (Τι λέξη κι αυτή… Η μοίρα, το άλλοθι των αδυνάτων). Θα φτιάξει τη δική του “Κόλαση”. Θα καλέσει όλους αυτούς που θαμπώνονται από το Φως του. Από τους ίδιους με αυτόν Κολασμένους. 

Οι ανά τον κόσμο δούλοι, υποταγμένοι θα τον πουν Διάβολο, Σατανά και αυτός θα γελά, θα καγχάζει. Μόνος του. Με τους συντρόφους του. Με τους συμπολεμιστές του. Ο Εωσφόρος. Αυτός που φέρνει το Λευκό Φως, την Αυγή κάθε χιλιετία… Η Θρησκεία μία: Το αίμα! Το φως!≫ Το αρχειακό υλικό, το οποίο δεν διατίθεται πια, αποκαλύπτει αρχές και προθέσεις που δεν μπορεί να διαγραφούν εξαιτίας της παρουσίας Ορθόδοξων ιερέων σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Πέραν αυτών, στο 6ο τεύχος του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» που εκδόθηκε για τους μήνες ΑύγουστοΣεπτέμβριο του 1982, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης εξυμνεί τον τραγόμορφο Μέγα Πάνα, ενώ σε άλλα τεύχη και εκδόσεις (π.χ. «Αντεπίθεση») εγκωμιάζονται ο Ιουλιανός ο Παραβάτης και αλλού ο Παγανισμός ή ο Λύκαιος Απόλλων. 

Επιπλέον επισημαίνεται η ανάγκη να εορτάζονται τα Χριστούγεννα ως «Νίκη του Ηλίου», ενώ στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» του Οκτωβρίου 1988, στο άρθρο «Ο Ιουδαιοχριστιανισμός και η θρησκεία της Ευρώπης» καταγγέλλεται ότι «ο Ιουδαιοχριστιανισμός εμφύτευσε τον εβραϊκό σκοταδισμό στην Ευρώπη!≫. Και, το σπουδαιότερο, αυτό το άρθρο αποτελεί μέρος της «Διακήρυξης των Ιδεολογικών Αρχών» της Χρυσής Αυγής. Σε άλλο τεύχος του περιοδικού «Χρυσή Αυγή», σε εκείνο που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1990, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Χρέος του εθνικοσοσιαλισμού είναι να αποκαθάρει τον ήδη Αριοποιημένο Χριστιανισμό από κάθε παράμενον υπόλειμμα Ιουδαιοχριστιανικού σπέρματος και να τον προσανατολίσει σταθερά προς τις αξίες της Λαϊκής Κοινότητας. (…) 

…Οφείλουμε να ρίξουμε μια ποιητική ματιά διαμέσου των Αριοποιημένων δογμάτων της Πατερικής διδασκαλίας για να ξεδιαλύνουμε και να αποκαλύψουμε κάτω από τον εβραϊκό φλοιό τους, τη γνήσια ελληνική πολιτιστική τους ταυτότητα. Τότε θα αναδυθεί ολοζώντανη και αυθεντική μέσα από το βάθος 2.500 χρόνων η αληθινή θρησκεία της Ευρώπης και της φυλής μας. Ο Παγανισμός, που με τον Μύθο, τους θεούς και τους ήρωες, τη λατρεία της φύσεως…». Στη συνέχεια αναφέρεται ότι « ...Ο Αγώνας του Αρίου εναντίον της παρασιτικής Ιουδαϊκής επιβολής, ήταν και παραμένει αγώνας υπέρ της αυθυπαρξίας και αυτοσυντήρησης... 

…Οι Θεοί του Παγανισμού είναι οι θεοί των Αρίων, όπως ακριβώς κατά φυσική νομοτέλεια ο Θεός του Ιουδαιοχριστιανισμού δεν είναι ο Θεός του ανθρώπου, αλλά είναι ο θεός των Εβραίων… …Η θρησκεία του Αρίου Ανθρώπου είναι παραδοσιακή θρησκεία της Ευρώπης, που φέρει το ιστορικό όνομα παγανισμός»…


Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ

Ο καθένας είναι ελεύθερος να αλλάζει απόψεις. Το κάνουν άλλωστε συχνότατα στη Δημοκρατία όλα τα κόμματα, γιατί να μην το κάνει και η Χρυσή Αυγή; Σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης αρνείται ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντιχριστιανικήπαγανιστική. Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ότι σε σχετική συνδιάσκεψη αποφάσισαν πως η Ορθοδοξία αποτελεί σημαντική συνιστώσα του ελληνικού έθνους. Μα το θέμα είναι να υπάρξει κάθαρση στους κόλπους του κλήρου, όπως επί επταετίας, ώστε να απομακρυνθούν οι ομοφυλόφιλοι. Σε ερώτηση σχετικά με την τάση εωσφορισμού που αποδίδεται στην Οργάνωση, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι είναι «γελοιότητες τα περί δήθεν σατανισμού».


ΑΝΤΙΦΑΣΗ…

Ωστόσο, στο τεύχος 5 του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» (ΜάιοςΙούνιος 1981), σε κείμενο με τον τίτλο «Εμείς» αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Είμαστε παγανιστές γιατί η ύπαρξίς μας σέβεται και πορεύεται πάνω στους τόνους της μουσικής των φυσικών νόμων χωρίς να αγνοεί τη μαγεία του απρόβλεπτου, τη μοναδικότητα της στιγμής και τον θετικό υποκειμενισμό του ανθρώπουστοιχείου της φύσεως. [...] Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέσι των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού».


ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Σημειώθηκε ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής έχει εκδώσει συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Εξομολόγησις ενός Εθνικού» και ότι έχει γράψει προλογικά σημειώματα σε ποιητική συλλογή με τίτλο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου». Όπως έχετε διαβάσει στο PRESSing, περισσότερο αποκαλυπτική είναι η συνάφεια του τίτλου του κόμματος που παραπέμπει στον ιδεολογικό μέντορα του Χίτλερ και εξέχοντα γεωπολιτικό Καρλ Κλαουσχόφερ, αλλά και στον Ρούντολφ Ες και σε ομοϊδεάτες του Χίτλερ που συμμερίζονταν τις δοξασίες περί «Υπερβορείων», «Εταιρείας της Θούλης» και άλλων ιδεολογημάτων που κινούνται στη σφαίρα μιας κατασκευασμένης «Βόρειας μυθολογίας». 

Ακόμη, σε δημοσιεύματα επισημάνθηκε ότι μέλος τότε της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ένα μουσικό περιοδικό, το «The Forest», που έκλεισε με εισαγγελική εντολή. Αναφορές υπέρ της Χρυσής Αυγής υπάρχουν και στο περιοδικό «White Revolution», όπου μέλος συγκροτήματος που δηλώνει οπαδός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει θέματα σχετικά με θάνατο, νεκρολατρεία, Μεσαίωνα, μαγεία, Ιερά Εξέταση, αντιχριστιανισμό, παγανισμό, πόλεμο και μίσος, δίνοντας τόνο στις σχετικές αναζητήσεις.



ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ ΣΤΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Ο βαρόνος Ρούντολφ φον Σερμποτεντόρφ είχε ιδρύσει ως τμήμα του «Γερμανικού Τάγματος» την «Εταιρεία της Θούλης» (ThuleGesellschaft). Οι πρώτοι ναζιστές ήταν μέλη αυτής της ακροδεξιάς μυστικής οργάνωσης που ιδρύθηκε στα τέλη του Α’ Π.Π. στο Μόναχο και είχε σήμα τη σβάστικα, ενώ εκεί προσχώρησαν πολλά μέλη του Ναζιστικού Κόμματος που ιδρύθηκε στη συνέχεια. Σε αυτό τον κύκλο θρυλούνταν ότι το μυθικό νησί Θούλη του μακρινού Βορρά ήταν το κέντρο ενός χαμένου ανώτερου πολιτισμού και πως εκεί είχαν συγκεντρωθεί όσοι Άριοι δεν κατέφυγαν στον υποχθόνιο κόσμο της μογγολικής ερήμου, του Θιβέτ ή των σπηλαίων των Ιμαλαΐων. 

Στο τελετουργικό χρησιμοποιούνταν λευκοί μανδύες και κουκούλες που ενέπνευσαν μετέπειτα την αμερικανική Κου Κλουξ Κλαν, ενώ αρκετοί μελετητές διακρίνουν σε τέτοιες αμφιέσεις και τελετουργικά τους προάγγελους των μαύρων τελετών που βλέπουμε σήμερα ακόμη και στην τηλεόραση. Στο περιβάλλον του Χίτλερ βρέθηκαν πολλοί μυστικιστές και αστρολόγοι, όπως ο κορυφαίος αστρολόγος της εποχής Ότο Χάνουσεν, καθώς και μάντεις, ενώ αξιωματικοί αναζητούσαν από τη… Φθιώτιδα έως το Θιβέτ αποδείξεις ύπαρξης των Αρίων του μακρινού παρελθόντος. 

Οι χιουμοριστικές, σε πρώτη ανάγνωση, αναφορές του αμερικανικού κινηματογράφου σε ταινίες («Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία», «Επτά Χρόνια στο Θιβέτ») διακωμωδούσαν ακριβώς αυτές τις αντιλήψεις που φαίνεται ότι είχαν πέραση στο περιβάλλον του «τελευταίου Αβατάρ», όπως το αποκαλούσε το περιοδικό «Χρυσή Αυγή». Πέραν όσων θρυλούνται, από τις παρελάσεις και τις λαμπαδηφορίες της Wehrmacht και των SS έως τις βεβαιωμένες εξερευνητικές αποστολές των Ναζί στην έρημο Γκόμπι και αλλού, οι σχετικές τελετουργίες και η πίστη σε τέτοιου είδους μυθολογικά πρότυπα είχαν κατακυριεύσει τη ναζιστική ιδεολογία. 

Στο πλαίσιο αυτό έγινε η εκστρατεία στην έρημο Γκόμπι το 1934 με αρχηγό τον Σβεν Χέντιν για να βρεθούν οι πρόγονοι των Αρίων, καθώς και αντίστοιχη ενέργεια το 19381939 στο Θιβέτ από τον Ερνστ Σέφερ. Δεν είναι τυχαίο ότι αξιωματικοί όπως ο Καρλ Μαρία Βίλιγκουτ, σύμβουλος του Φύρερ, πίστευαν στη μετενσάρκωση, και μάλιστα πάντοτε με κοινό παρονομαστή το αρχηγικό αξίωμα. Για παράδειγμα, ο διοικητής των SS Χάινριχ Χίμλερ πίστευε ότι ήταν η μετεμψύχωση Γερμανού βασιλιά του 10ου αιώνα. Η μαγεία των ρούνων, της αρχαίας γερμανικής γραφής, διδασκόταν στους επίλεκτους των SS, στους οποίους επιβαλλόταν η συμμετοχή σε ηλιολατρικές τελετές, ενώ ο Χίμλερ καλλιεργούσε την πίστη σε Ναϊτικά πρότυπα και στην ύπαρξη του Γκράαλ, του Ιερού Δισκοπότηρου όπου δήθεν συγκεντρώθηκε το αίμα του Χριστού και διαφυλάχθηκε από τους «Καθαρούς», τους υποθετικούς Αρίους πρόδρομους του ναζισμού. 

Δεν ήταν ο Κρόουλι και οι εωσφορικές δοξασίες του, αλλά η αποκρυφίστρια και συγγραφέας της «Βίβλου του Αποκρυφισμού» Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκι ο παράγοντας που ένωσε μέσα από το θεοσοφικό πρίσμα ένα υπερβατικό ιδεολόγημα. Το αποτέλεσμα ήταν μια θέση βασισμένη σε διαστρεβλωμένες βουδιστικές παραδόσεις και θεωρίες περί ύπαρξης μιας μυθολογικής πόλης με το όνομα Σαμπάλα, όπου τάχα ζούσαν Άριοι σοφοί, ενώ γίνονταν και αναφορές για τη μυθική πόλη Αγκάρθα, όπου ζούσε ο μυστικός βασιλιάς του κόσμου. 

Αυτό ήταν το βασικό πλαίσιο στο οποίο περιστρεφόταν η ναζιστική μεταφυσική, ενώ βασικό μέλημα παρέμενε η ανάγκη να βρεθούν απτές αποδείξεις για την ανθρωπολογική εξέλιξη και την κουλτούρα των Αρίων. Δημιουργημένο για αυτόν το σκοπό από τον Χίμλερ, τον Χέρμαν Βιρτ και τον Ρίτσαρντ Βάλτερ Νταρέ, το ναζιστικό think tank Ahnenerbe (Studiengesellschaft fur Geistesurgeschichte, Deutsches Ahnenerbe e.V. ~ «Ομάδα Μελέτης για την Αρχέγονη Πνευματική Ιστορία, Γερμανική Προγονική Κληρονομιά», το οποίο μετονομάστηκε το 1937 σε Forschungsund Lehrgemeinschaft das Ahnenerbe e.V. ~ «Έρευνα και Διδασκαλία της Κοινότητας η Προγονική Κληρονομιά») στάθηκε η πηγή απ’ όπου ο Χίμλερ επέλεξε και απέστειλε commando με αποκλειστική αποστολή να ερευνήσει Θιβέτ, έρημο Γκόμπι και Ιμαλάια για να ανακαλύψει μυστικές υπόγειες πολιτείες, σοφούς ηγέτες και «Άριους υποχθόνιους».

Ο Χίτλερ, είτε πίστευε απολύτως σε όλα αυτά είτε επηρεάζονταν σε κάποιο βαθμό, σίγουρα επεδίωκε να ενοποιήσει με τέτοιες απόκοσμες θεωρίες τους ναζιστές κάτω από μία κοινή, θρησκευτικού τύπου ιδεολογική αντίληψη ώστε να προκύψει μία άρια ναζιστική νεοπαγανιστική θρησκεία που θα αντικαθιστούσε όλες τις άλλες.


ΤΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Το 1888 δημιουργήθηκε μια μυστική οργάνωση στην Αγγλία που ονομάστηκε «Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn). Το τάγμα επέδρασε καίρια στις σύγχρονες μορφές της μαγείας και του αποκρυφισμού. Εμπνευστής του υπήρξε ο ιατροδικαστής Γουίλιαμ Γουίν Γουέστκοτ (1848-1925), ενώ ιδρυτικά μέλη ήταν ο γιατρός Γουίλιαμ Ρόμπερτ Γούτμαν (1828-1891) και ο μάγος Σάμουελ Λίντελ Μακ Γκρέγκορ-Μάθερς (1854-1918). Οι τελετουργίες και οι διδασκαλίες του τάγματος βασίζονται στο «κρυπτογραφημένο χειρόγραφο» που περιείχε τελετουργί- ες μιας παλιάς μυστικής εταιρείας Ελευθεροτεκτόνων. Στους κόλπους της «Χρυσής Αυγής» καλλιεργούνταν κυρίως οι βασικές αρχές της QBLH, της αστρολογίας, της γεωμαντείας, των Ταρό και του Αλχημισμού. Αυτές οι διδασκαλίες του εξωτερικού Τάγματος δεν ήταν μυστικές καθώς περιείχαν μόνο ένα μικρό μέρος της «μαγικής γνώσης». Από το 1891 ξεκίνησε να διδάσκεται στους μυημένους η πρακτική μαγεία ως μέσο απόκτησης εσωτερικής γνώσης. Η «Χρυσή Αυγή» έγινε πόλος έλξης για προσωπικότητες όπως ο δανδής Άλιστερ Κρόουλι (1875-1939) και ο Ιρλανδός ποιητής και δραματουργός Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς (1865-1939).

Πηγή : kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου