Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Θεραπεία...Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά;



"Η θεραπεία είναι θέμα χρόνου, αλλά μερικές φορές είναι και θέμα ευκαιρίας". Ιπποκράτης


Η θεραπεία είναι η επαναφορά στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. Παρόλο που σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι τη συνδέουν με το σωματικό επίπεδο, ωστόσο η θεραπεία δεν είναι λιγότερο απαραίτητη στο συναισθηματικό ή στο πνευματικό επίπεδο. Η θεραπεία είναι μια ισόβια διαδικασία που προσπαθεί να ξεθάψει τα θέματα εκείνα που σκιάζουν την ψυχή σου και να γεμίσει τα κενά που υπάρχουν στην καρδιά σου.



Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν τη θεραπεία, και οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν οπωσδήποτε μπροστά τους. Ακόμα κι εκείνοι που η ζωή τους φαίνεται να είναι τέλεια, χωρίς προβλήματα, αυτό το μάθημα δεν θα το αποφύγουν. Στη θάλασσα της ζωής παρουσιάζονται πάρα πολλά εμπόδια και δοκιμασίες, και κανείς δεν μπορεί να τη διασχίσει και να μείνει ανέπαφος από τα κύματα. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που θεωρεί πολύ σημαντική τη θεραπεία κι έτσι έχουμε στη διάθεσή μας ένα ευρύ φάσμα από πηγές. Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώσεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να τον οδηγήσεις στην ψυχική και σωματική υγεία που οδηγεί στην ευτυχία.



Μπορείς να επιταχύνεις το ταξίδι σου προς αυτή την κατεύθυνση, αν είσαι πρόθυμος να χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου στον εξωτερικό κόσμο σαν εργαλεία για να θεραπεύσεις τις εσωτερικές πληγές σου. Κάθε αρνητική εμπειρία είναι μια ευκαιρία για να γιατρέψεις κάτι μέσα σου.



Η θετική στάση που κρατούν οι άλλοι απέναντί μας είναι απόλυτα ικανή να γιατρέψει κάθε ζημιά που έχει υποστεί η αυτοεκτίμησή μας. Αλλά η θεραπεία μέσα από τους καθρέφτες μας μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο. Μπορούμε να γιατρέψουμε παλιές πληγές όταν έρχεται κάποιος και μας τις καθρεφτίζει στο παρόν. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματα που αναδύονται με αφορμή κάποιες δύσκολες καταστάσεις και να ξεμπερδεύουμε έτσι μαζί τους μια και καλή. Οι άνθρωποι που λειτουργούν σαν καθρέφτες σου στο παρόν είναι τα δώρα που μπορούν να σου γιατρέψουν πληγές από το παρελθόν.

Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά;
Από το βιβλίο: Αν η Ζωή είναι Παιχνίδι, αυτοί είναι οι Κανόνες του, Cherie Carter - Scott, εκδόσεις: Δυναμική Επιτυχίας

Πηγή : Κατοχικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου