Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

H Νutricia ανακαλεί βρεφικά γάλατα με τοξικά βακτήρια



Εντολή να αποσυρθεί άμεσα από την αγορά δόθηκε για το βρεφικό γάλα σε σκόνη της εταιρείας Fonterra, μετά από την αποκάλυψη πως ήταν μολυσμένο με τοξικά βακτήρια ικανά να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο.
Η εταιρεία απέσυρε το συγκεκριμένο γάλα από τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Κίνα απαγόρευσε άμεσα την εισαγωγή του, διατάσσοντας παράλληλα και την απόσυρση όλων των αποθεμάτων που ήδη υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας.



Όπως η ίδια η εταιρεία Fonterra ανακοίνωσε το Σάββατο 3 Αυγούστου, «ο ορός του γάλακτος περιείχε ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση, ναυτία, διάρροια και εμετό, παράλυση ή ακόμη και θάνατο».

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος τύπος σκόνης έχει εξαχθεί προς την Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Στη Νέα Ζηλανδία, η Nutricia Karicare ανακαλεί δύο προϊόντα: Karicare Stage Infant Formula 1 (0-6 μηνών) με αριθμούς παρτίδας 3169 και 3170, και Karicare Gold + Follow on Formula 2 (6-12 μηνών) με αριθμό παρτίδας D3183.

Ωστόσο, η Nutricia ανέφερε πως «η ανάκληση ήταν προληπτική και κανένα από τα προαναφερθέντα προϊόντα της δεν έχουν βρεθεί να είναι μολυσμένα».

Πηγή : Κατοχικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου