Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Aντιμετωπίστε τις παιδικές ασθένειες χωρίς φάρμακα


Ο Δρ Lawrence Palevsky είναι ένας διακεκριμένος παιδίατρος που χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση της παιδικής υγείας και ασθένειας, ενσωματώνοντας τη διατροφική επιστήμη, τη περιβαλλοντική ιατρική, τη χειροπρακτική, την οστεοπαθητική, και άλλους φυσικούς τρόπους θεραπείας στο παιδιατρικό γραφείο του στη Νέα Υόρκη.

Είναι ένας από τους κορυφαίους παιδίατρους στις ΗΠΑ που υποστηρίζει μια πιο συντηρητική προσέγγιση για τη χρήση των εμβολίων.

Ερωτήσεις που όλοι θα έπρεπε να έχουμε


Ο Δρ Palevsky ξεκίνησε με τον συμβατικό ιατρικό τομέα ως γιατρός ER και στη συνέχεια έγινε γιατρός ΜΕΘ και εργαζόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Καθώς αποκτούσε εμπειρία, κατάλαβε ότι υπήρχαν “ερωτήσεις για τι οποίες δεν είχα απαντήσεις”, πράγμα το οποίο εξήψε την περιέργειά του και τον ώθησε να εξερευνήσει την κινεζική ιατρική, την Αγιουρβεδική ιατρική, τη χειροπρακτική, τη φυσιοθεραπεία, τη βοτανοθεραπεία, και άλλες φιλοσοφίες και τρόπους θεραπείας για να χρησιμοποιήσει στους ασθενείς του.

Ένα σημαντικό σημείο καμπής ήρθε γι ‘αυτόν το 1991, όταν η πολιτεία της Νέας Υόρκης ψήφισε ένα νόμο με τον οποίο επέβαλε σε κάθε νεογέννητο να κάνει εμβόλιο ηπατίτιδας Β.

Ο Δρ Palevsky συνέχισε:

«Ήταν η πρώτη φορά που είδα εμβόλια να χρησιμοποιούνται για μια ασθένεια που πραγματικά δεν υπήρχε στα νεογέννητα βρέφη. Όλα τα άλλα εμβόλια, που ήξερα, γίνονταν γιατί υπήρχε κάποια μελλοντική απειλή για τον αφανισμό του πληθυσμού.  Το εμβόλιο αυτό αναπτύχθηκε όμως αφού η νόσος είχε εμφανιστεί και πλέον ήδη περιοριστεί. Δεν είχε κανένα νόημα για μένα να εμβολιάσουμε έναν πληθυσμό που πραγματικά δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο να νοσήσει. Άρχισα να αναρωτιέμαι τι πραγματικά συμβαίνει … “

Αρκετά χρόνια αργότερα, η μητέρα ενός ασθενούς του ανέφερε το γεγονός ότι μέσα στο εμβόλια υπήρχε υδράργυρος, πράγμα το οποίο ο ίδιος δεν γνώριζε. Αυτό, ώθησε τον Δρ Palevsky να αναρωτηθεί τι άλλο υπάρχει μέσα στα εμβόλια και έτσι καθώς άρχισε να διερευνά τα φύλλα οδηγιών, τη διαδικασία κατασκευής και τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων, κατάλαβε ότι υπήρχαν πολύ περισσότερες πληροφορίες για να μάθει από ό,τι είχε διδαχθεί στην ιατρική σχολή (όπου ισχυρίζονταν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, τέλος της ιστορίας).

Είπε:

«Εγώ δεν γύρισα την πλάτη μου όταν άκουγα τον έναν γονιό μετά τον άλλον – ανά δεκάδες, ανά εκατοντάδες, και στη συνέχεια ανά χιλιάδες – να λένε ότι τα παιδιά τους ήταν εντάξει, μέχρι που εμβολιάστηκαν, και στη συνέχεια, κάτι πολύ κακό τους συνέβη άμεσα ή μέσα σε λίγες μέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. 

Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, το συμβατικό ιατρικό κατεστημένο τους έλεγε: «Είναι μια σύμπτωση. Δεν θα μπορούσε να σχετίζεται με το εμβόλιο».
Ως ένα άτομο που είχα περιέργεια σχετικά με την επιστήμη και την αναζήτηση, μου έγινε φανερό ότι δεν μπορεί όλα αυτά να είναι μια σύμπτωση.

Η βιβλιογραφία που υποστηρίζει το γεγονός ότι τα εμβόλια έχουν πολύ πολλές δυσμενείς εκβάσεις για το γονότυπο του σώματος, το ανοσοποιητικό σύστημα, τον εγκέφαλο, και τις ενδοκυτταρικές λειτουργίες του σώματος είναι τεράστια. 

Δεν έχουν Διεξαχθεί ποτέ Σωστές Μελέτες Ασφάλειας Αναφορικά με τον Εμβολιασμό.


Οι υποστηρικτές του εμβολιασμού έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν πάνω από 20.000 μελέτες που “αποδεικνύουν” την ασφάλεια των εμβολίων. Όμως, μια πιο προσεκτική εξέταση των μελετών αυτών αποκαλύπτει κάτι διαφορετικό. 

Ο Δρ Palevsky εξήγησε:

“… Για να μπορέσουμε πραγματικά να σκαλίσουμε τις μελέτες αυτές, θα πρέπει να δούμε ποιος υποστήριξε τις μελέτες. Ποιο ήταν το σχέδιο της μελέτης; Ποιες ήταν οι ομάδες ελέγχου; Πόσο μεγάλος ήταν ο πραγματικός αριθμός των παιδιών ή των ενηλίκων που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις μελέτες; Νομίζω ότι θα δούμε ότι στις περισσότερες από αυτές, η πραγματική ασφάλεια δεν έχει ποτέ αποδειχθεί πραγματικά.

Ένας από τους λόγους που μπορούμε να το πούμε αυτό, είναι ότι οι παρασκευαστές εμβολίων και οι συμβατικές ιατρικές οργανώσεις δεν έχουν διεξαγάγει μελέτες που να συγκρίνουν εμβολιασμένα με μη εμβολιασμένα παιδιά. Για να μπορέσουμε πραγματικά να ξέρουμε αν τα παιδιά που εμβολιάστηκαν είχαν αρνητικές επιπτώσεις από ένα εμβόλιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια ομάδα στην οποία θα διοχετευθεί ένα εικονικό φάρμακο (πλασέμπο) και να αξιολογήσουμε το κατά πόσον ή όχι θα αναπτύξει τα ίδια συμπτώματα με τα παιδιά που είχαν εμβολιαστεί.

Οι μελέτες αυτές δεν γίνονται. Δεν γίνονται επειδή το συμβατικό ιατρικό σύστημα λέει ότι είναι ανήθικο να αφήνουν παιδιά μη εμβολιασμένα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Όμως, οι περισσότερες από τις μελέτες για την ασφάλεια του εμβολιασμού διαρκούν όπως και να ‘χει μεταξύ μίας και 4 εβδομάδων. Τα παιδιά παρακολουθούνται κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων εβδομάδων. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα όμως δεν παρακολουθούνται λεπτομερώς για να αναγνωρίσουν αν κάποιο από τα προβλήματα στην υγεία τους, θα μπορούσαν να σχετίζονται με το εμβόλιο που είχαν κάνει μία έως τέσσερις εβδομάδες πριν.

Αυτό που καταλήγει να συμβαίνει είναι ότι συγκρίνουν τα ποσοστά εμφάνισης των αντιδράσεων ή των συμπτωμάτων των παιδιών που πήραν μέρος στη μελέτη με το πόσο συχνά αυτά τα συμπτώματα έχουν παρατηρηθεί στο γενικό πληθυσμό, ώστε να ελέγξουν και να δουν εάν αυτή η εμβολιασμένη ομάδα είχε αυξημένη συχνότητα εμφάνισης αυτών των συμπτωμάτων σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό. Αλλά το πρόβλημα είναι… είναι ότι ο γενικός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί. Έτσι, συγκρίνουν μια εμβολιασμένη ομάδα με μια άλλη εμβολιασμένη ομάδα “


Επιπλέον, οι μελέτες δεν διαρκούν αρκετά για νε δείξουν τις τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολιασμών.


“… δεν παρακολουθούν τα παιδιά για αρκετό καιρό για να ξέρουν αν μέσα σε τρεις μήνες, έξι μήνες, τρία χρόνια, έξι χρόνια ή 10 χρόνια, θα μπορούσε να υπάρξουν κάποια αυτοάνοσα αντισωμάτα του ανοσοποιητικού ή κάποια γενετική μετάλλαξη που καθυστερεί ή που απλά προκαλεί κάποια γονοτυπική αλλαγή. Υπάρχει μια αλλαγή στη γενετική, υπάρχει μια αλλαγή στο DNA, η οποία μπορεί να μην εκδηλωθεί παρά μόνο χρόνια αργότερα εξαιτίας άλλων στρεσογόνων παραγόντων, ίσως ακόμη και από ένα άλλο εμβόλιο που μπορεί πολύ αργότερα, ” δήλωσε Ο Δρ Palevsky. Καμία τέτοια μελέτη δεν έχει γίνει, οπότε δεν ξέρω πώς μπορούν να λένε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Δεν εξετάζουμε σε μικρο-μοριακό επίπεδο για να δούμε, «Εντάξει, υπήρχε κάποιο αυτοάνοσο αντίσωμα που παράχθηκει; Υπήρχαν άλλοι φλεγμονώδεις δείκτες που παράχθηκαν; Που εκδηλώθηκαν αυτοί οι δείκτες; Μήπως παρέμειναν στο σώμα; Μήπως εκδηλώθηκαν σαν κλινικά συμπτώματα; Πώς σχετίζονται; Τίποτα από αυτά δεν γίνεται. Αλλά εμείς απλά λέμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, γιατί τα κάνουμε τόσα πολλά χρόνια. Και ο καθένας με ένα καλό επιστημονικό μυαλό, θα έλεγε ότι αυτό δεν είναι επαρκές. “

Μια “νέα” Ιδέα: Είναι καλύτερα να περάσετε κάποιες ασθένειες κατά την παιδική σας ηλικία.


Το ότι τα εμβόλια ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο σώμα είναι το ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα, που συχνά παραβλέπεται, είναι ότι μερικές ασθένειες τις οποίες προλαμβάνουμε με τη χρήση του εμβολιασμού, έχουν ουσιαστικό λόγο που εμφανίζονται στην παιδική ηλικία – και μπορεί τελικά να είναι ευεργετικές για τη μελλοντική υγεία του παιδιού.

Ο Δρ Palevsky εξήγησε:

«… Πολλές από τις ασθένειες τις οποίες προλαμβάνουμε με τον εμβολιασμό είναι πραγματικά σημαντικές ασθένειες για τα παιδιά, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό τους σύστημα, το νευρικό σύστημα, και το μυαλό να ωριμάσουν. Το έμαθα αυτό πίσω στη δεκαετία του 1980, όταν ήμουν φοιτητής της ιατρικής και διδασκόμασταν από γιατρούς που ασκούσαν την παιδιατρική στη Νέα Υόρκη από το 1940. Αυτό που είπαν ήταν ότι τα παιδιά τα οποία αφήνονταν να περάσουν ιλαρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά, ερυθρά, γρίπη και ιώσεις, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, και υποστηρίζονταν κατά τη διάρκεια της ασθένειάς τους, με το πέρας της ασθένειας είχαν μια εκρηκτική ανάπτυξη

Η κατανόηση της ιολογίας μας εξηγεί, γιατί οι ιοί υπάρχουν πραγματικά, και τι κάνουν πραγματικά στο σώμα. Στην πραγματικότητα ο σκοπός τους είναι η προστασία του ξενιστή, ο καθαρισμός το σώματος από τα απόβλητα, καθώς και η άρση των εμποδίων για τη βέλτιστη λειτουργία των κυττάρων. Αυτό είναι που υποτίθεται ότι πρέπει να μαθαίνουν στις ιατρικές σχολές, αλλά δεν το κρίνουν απαραίτητο.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να υποστηριχτεί ένα παιδί σε όλες αυτές τις ιογενείς ασθένειες της παιδικής ηλικίας … Πολλοί από αυτούς τους τρόπους ή οι περισσότεροι από αυτούς είναι πραγματικά αρκετά ευνοϊκοί. Μπορεί να μην είναι ευνοϊκοί σε περιοχές του κόσμου όπου υπάρχει φτώχεια, κακή διατροφή, κακές συνθήκες υγιεινής, και πόλεμος, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν είναι βιώσιμες για την παροχή της βέλτιστης θεραπείας. Αλλά σε μια κοινότητα της Δύσης, όπου η βέλτιστη θεραπεία είναι εύκολα προσβάσιμη, οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες είναι στην πραγματικότητα ευνοϊκές. 

“Οι ιλαράς είναι ένα κλασικό παράδειγμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί πυρετό, ρινική καταρροή, βήχα και εξάνθημα, αλλά περνάει σε λίγες ημέρες χωρίς σοβαρές συνέπειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, ο ιλαράς μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλίτιδα (φλεγμονή του εγκεφάλου), που μπορεί να είναι σοβαρή και να οδηγήσει σε κώφωση ή επιβράδυνση … και αυτό ήταν η αφορμή για την ανάπτυξη του εμβολίου του ιλαρά. Αλλά, όπως εξήγησε ο Δρ Palevsky, αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν ότι οι περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας αυξήθηκαν δραματικά αφού εισήχθη το εμβόλιο:

“… Όταν ειπώθηκε ότι ο λόγος που το εμβόλιο του ιλαρά τέθηκε σε εφαρμογή το 1963 με σκοπό την πρόληψη κατά των μαζικών κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας που θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αργής εκ νέου ανάφλεξης του ιου του ιλαρά μετά από ένα μήνα ή χρόνια αργότερα, πήγα στο CDC. Έψαξα να δω ποια ήταν η συχνότητα εμφάνισης της υποξείας σκληρυντικής παρεγκεφαλίτιδας ή ΥΣΠΕ.

Έδειξε ότι ήταν 0,0061%. Το ποσοστό των παιδιών που πάθαιναν εγκεφαλίτιδα μετά τον ιλαρά ήταν 0,0061%. Λοιπόν, αυτός δεν είναι ένας τεράστιος αριθμός κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας από τον ιλαρά.
Αλλά τώρα, έχουμε ένα στα 88 παιδιά με αυτισμό, και είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο στη βιβλιογραφία ότι ένα από τα παθολογικά χαρακτηριστικά στον αυτισμό είναι η εγκεφαλίτιδα ή η φλεγμονή του εγκεφάλου. Ένας στους 88 συνεπάγεται ποσοστό 1,14% . Έχουμε ήδη περάσει από το ποσοστό 0,0061% στο 1,14% σε παιδιά που παθαίνουν εγκεφαλίτιδα.

Τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο το εμβόλιο του ιλαρά παίζει ρόλο σε αυτό, αλλά έχουμε περισσότερα κρούσματα εγκεφαλίτιδας μετά τον εμβολιασμό από ό, τι είχαμε πριν ξεκινήσουμε το εμβόλιο. Έτσι, πόσο επιτυχείς είμαστε στη μείωση της παρενέργειας της ασθένειας; “

Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει μια ιογενή ασθένεια


Εάν το παιδί σας αρρωστήσει, η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι να το πάτε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως, εάν το παιδί σας:

• Δεν είναι σε εγρήγορση, δεν ανταποκρίνεται ή δεν έχει τις αισθήσεις του.
• Έχει μια αλλαγή της νοητικής του κατάστασης
• Έχει μια αλλαγή στην παραγωγή ούρων
• Δεν αναπνέει
• Το χρώμα του δέρματος είναι γκρι ή μπλε
• Είναι ληθαργικό
• Είναι κάτω των 3 μηνών με πυρετό

Αν δεν συντρέχει κανένας από τους παραπάνω λόγους, τότε ο Δρ Palevsky προτείνει τα εξής:

«… Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ένας γονέας μπορεί να κάνει είναι να μείνει με το παιδί, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αμέσως … μείνετε με το παιδί. Εάν το παιδί θηλάζει, θηλάστε το. Εάν το παιδί δεν θηλάζει, ενυδατώστε το. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για ένα παιδί που είναι άρρωστο είναι να το ενυδατώνετε είτε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου είτε με ζωμούς. Εάν τρώει κοτόπουλο, ένα ζωμός κοτόπουλου αρκεί.

Πιστεύω σε αυτό που ονομάζεται δίαιτα λιμοκτονίας για τα παιδιά όταν είναι άρρωστα. Κυρίως επειδή είναι σε μια τέτοια στρεσογόνα κατάσταση και ξέρουμε οτι η ροή του αίματος στο έντερο μειώνεται κατά τη διάρκεια μίας κατάστασης στρες. Ως εκ τούτου, η πέψη είναι λιγότερο αποτελεσματική στο σώμα τους.

Πραγματικά μειώστε το φαγητό στο ελάχιστο. Δώστε το βάρος σε ζωμούς, τσάι, σούπες, καθαρά υγρά, και παρατηρήστε. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να τα διατηρήσετε ενυδατωμένο, με τα νεφρά τους να λειτουργούν καλά, ώστε να επιτρέπουν την αποβολή των υγρών, και να τα βάζετε σε θερμά λουτρά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να τα χαλαρώσετε ενώ ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει το έντερο να κινείται, πράγμα το οποίο τα βοηθάει να απαλλαγούν από τα απόβλητα . Ούτως η άλλως ο κύριος λόγος που τα παιδιά αρρωσταίνουν είναι για να μετακινηθούν ή να απαλλαγούν από τα απόβλητα.

Η ιδέα είναι: δεν πρέπει να βάλετε περισσότερα απόβλητα μέσα του Δεν πρέπει να το ταϊσετε υπερβολικά. Δεν πρέπει να το υπερ-διεγείρετε. Πρέπει να κρατήσετε το παιδί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, που έχει λίγο θόρυβο και λίγα οπτικά ερεθίσματα. Είναι απραίτητο πραγματικά να μειώσετε την ποσότητα των πληροφοριών και των δραστηριοτήτων που τροφοδοτούν το νευρικό σύστημα και το πεπτικό σύστημα. Και παρακολουθείστε το. Συνεχίστε να το παρακολουθείτε. Μείνετε με το παιδί. Μελέτες δείχνουν ότι, αν η μητέρα κρατάει και αναπνέει με το παιδί, ο ρυθμός της αναπνοής του παιδιού της θα συντονιστεί με το δικό της και η θεραπεία θα έρθει πολύ πιο γρήγορα.

… Είναι πραγματικά θέμα υποστηρικτικής φροντίδας, και αυτό είναι ένα παλιό σχολείο. Θέλω να πω, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παιδίατροι που με δίδασκαν φρόντιζαν τις οικογένειές τους τη δεκαετία του ’40 και του ’50. Κάθονταν δίπλα στο κρεβάτι των παιδιών, στα σπίτια τους, όταν τα παιδιά τους ήταν άρρωστα. Προφανώς, οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τόσα πολλά, αλλά οι γονείς μπορούν. Και υπάρχουν τρόποι για να μείνετε σε επαφή με το γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα πάνε σωστά.

Οι οικογένειες που ακολουθούν τη συμβουλή μου, παρατηρούν μικρότερη διάρκεια του πυρετού, μικρότερη διάρκεια της ασθένειας, όταν δεν παρεμβαίνουν στη φυσιολογία του σώματος για να απαλλαγούν από τα απόβλητα της εν λόγω ασθένειας, όταν δεν υπέρ-ταϊζουν τα παιδιά, και τα κρατούν πράγματι ήσυχα “


Πηγή : Εναλλακτικη δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου