Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Nτοκιμαντέρ : Η επιστήμη των θαυμάτων


Σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ που σε απορροφά διαβαθμίζοντας παραγωγικά τη σύνδεση ανθρώπου και σύμπαντος, ο Γκρεγκ Μπράντεν (ένας από του σημαντικότερους επιστήμονες της νέας γενιάς) αναλύει τη φυσική δομή του σύμπαντος - δημιουργία, τη φύση του ανθρώπου και τη σύνδεση του με το σύμπαν, καταλήγοντας σε πρακτικές που εξηγούν την εφαρμόσιμη "επιστήμη" των θαυμάτων στην καθημερινότητα.
Είμαστε αδύναμα όντα ή ισχυροί δημιουργοί; 

Ο Gregg Braden συζητά τους πέντε τρόπους προσευχής, η επιστήμη πίσω από τα θαύματα, η δύναμη της καρδιάς με βάση τα συναίσθημα. Τα θαύματα φαίνονται ανεξήγητα με τους νόμους της φύσης, όπως τους κατανοούμε, αλλά θα μπορούσαν να συνδεθούν με το διασυνδεδεμένο πεδίο γύρω μας, περιέγραψε.

Οι καρδιές μας παράγουν ισχυρά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία μέσα στο σώμα μας, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τη δομή των ατόμων. Μέσω συναισθήματα της καρδιάς (σε αντίθεση με μόνο τις σκέψεις) συμβάλλουμε στο μεγαλύτερο πεδίο γύρω μας, και μπορούμε να δημιουργήσουμε την ειρήνη και τη θεραπεία, συνέχισε.

Πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με το πώς λειτουργεί η καρδιά δείχνουν ότι είναι σε επικοινωνία με τον εγκέφαλο όλη την ώρα - ένα είδος συνοχής. Είναι ενδιαφέρον ο ίδιος σημείωσε ότι τα στρώματα της γης και της ατμόσφαιρας (όπως η ιονόσφαιρα) μοιράζονται την ίδια συχνότητα όπως την συνοχή της καρδιάς/εγκεφάλου. Το Global Coherence Project αναπτύσσεται για να παρακολουθεί τον τρόπο που η θετική πρόθεση που κατευθύνεται από την καρδιά επηρεάζει το πεδίο. Τα συναισθήματα που καλυτερεύουν τις ζωές μας συμβάλλουν στη συνέχιση του πεδίου, ενώ αρνητικά συναισθήματα θέτουν σε συστολή το πεδίο, ο Braden πρότεινε.